Foto: DELFI

Trešdien, 3. maijā, kinoteātrī "Splendid Palace" notika igauņu režisora Jāka Kilmi komēdijas "Ātrie igauņu puiši" ("Sangarid") īpašā pirmizrāde, kurā piedalījās arī filmas veidotāji.

Kilmi veidotā filma, kas uz Igaunijas kino ekrāniem nonāca februārī un izpelnījās gan kritiķu, gan skatītāju atzinību, tapusi sadarbībā arī ar radošo komandu no Latvijas. Filmu īstenot palīdzējis latviešu producents Jānis Kalējs, operators Aigars Sērmukšs, aktrise Jūlija Berngardte, aktieris Dmitrijs Pales un citi.

Kilmi piedzīvojumu komēdijā darbība risinās pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Padomju Savienībā, Somijā un Zviedrijā. Trīs igauņu puiši, kas noguruši no spekulācijām un pelēcības, ar piepūšamo laivu aizbēg uz Somiju, no kurienas vēlāk nokļūst Zviedrijā. Viņi vēlas tikpat lielisku dzīvi, kādu ir redzējuši televīzijas seriālos. Zviedrijā viņus uzņem kā varoņus, taču, kad mediju uzmanība noplok, trijotne atklāj, ka rietumnieki uz viņiem skatās kā uz apnicīgiem iebraucējiem. Lai nebūtu jāstrādā garlaicīgos darbos, viņi sāk kalt neprātīgu plānu, kā tikt pie naudas.

Filma Latvijas kinoteātros tiek izrādīta no 5. maija.

Filmas "Ātrie igauņu puiši" scenārija autors – Martins Algus, galvenajās lomās – Merts Piuss, Karls-Andreass Kalmets, Veiko Porkanens. Filmu "Ātrie igauņu puiši" atbalstījis Nacionālais Kino centrs (NKC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!