Foto: LETA
Arhitektūras nedēļas notikumu sēriju papildinās brīvdomīgās izglītības projekta "Skolnieks. Pētnieks. Pilsētnieks" organizētās bērnu balvas arhitektūrā "Zirnis" žūrijas tikšanās un balvas pasniegšana.

Bērnu balvas Latvijas arhitektūrā "Zirnis" žūrijas tikšanās notiks ceturtdien, 18. maijā plkst. 15.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja telpās (LNMM), Jaņa Rozentāla laukumā 1, Rīgā. Šajā sanāksmē piedalīsies "Skolnieks. Pētnieks. Pilsētnieks" audzēkņu žūrija, lai kopā ar SPP arhitektiem izvēlētu septīto bērnu balvu "Zirnis" Latvijas arhitektūrā. To pasniegs SPP audzēkņi Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 svinīgajā ceremonijā piektdien, 19. maijā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.
2017. gada SPP žūriju pārstāv 5.-6.klašu skolēni no Rīgas Valda Zālīša sākumskolas, Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas, Rīga Juglas vidusskolas, Rīgas 6.vidusskolas, Rīgas 25.vidusskolas, Rīgas 64.vidusskolas, kā arī Babītes vidusskolas, kuri šajā mācību gadā jau apguvuši kādu no SPP zinībām vai kuri apmeklējuši Šogad rīkoto SPP pulciņu. Mazie vērtētāji paši izvirza kritērijus, lai metodiski nonāktu pie kopējas izvēles.

Pirmais "Zirnis" piešķirts Latvijas paviljonam izstādē "Expo 2010" Šanhajā kā unikālai būvei, kas ir ērta visiem un netraucē citiem, piektais - Miera ielas instalācijai "Mierīgi!" - jo jocīgā izskata funkcionālajā objektā izmantoti jauni paņēmieni, kā parādīt projektu. "Zirni" saņēmušas arī Austrumlatvijas koncertzāle "Gors" Rēzeknē, "Samrode" biroja ēka Ventspilī un gan apartamentu komplekss, gan dzīvojamā māja Jūrmalā.

SPP arhitekti aicina pieteikties vai pieteikt: Arhitektus, kas dzīvo pilsētās, kurās ir kāda no vairāk nekā 90 Latvijas mākslas skolām, - uz SPP darbnīcu Pasaules arhitektūras dienā šāgada 2. oktobrī Rīgā, lai no SPP arhitektiem mācītos mācīt arhitektūru; skolotājus - savus skolēnus uz nākamā gada SPP darbnīcām visās vecuma grupās, sākot no 3. klases. Tā ir viena darbnīca katrā no mācību mēnešiem skolas klases telpā, kas izglītības iestādei nemaksā neko; vecākus - savus bērnus uz nākamā gada SPP pulciņa nodarbībām divpadsmit audzēkņu grupā, ja viņi mācīsies 5.-6.klasēs un ja viņiem ir interese par arhitektūru vai arī spējas telpiski domāt. Tās ir 2-3 nodarbības katrā no mācību mēnešiem, kas notiek bez maksas Arhitektu namā Rīgā.

Projekts SPP ir Latvijas Arhitektu savienības jauno arhitektu iniciatīva, kas uzsākta 2009.gadā, lai iepazīstinātu bērnus un jauniešus ar apbūvētās vides veidošanas mākslu. Plašāk par SPP - šeit!

Jau ziņots, ka no 15. līdz 19. maijam Latvijā notiek Arhitektūras nedēļa, bet 19. maija vakarā Dzintaru koncertzālē tiks pasniegta ikgadējā Latvijas Arhitektūras gada balva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!