Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 11. jūlijā uzstāsies divas operas zvaigznes, prestižāko operanamu primadonnas – Elīna Garanča un Hibla Gerzmava. Pie diriģenta pults stāsies bijušais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vadītājs Karels Marks Šišons.

Kā raksta koncerta rīkotāji no "Art Forte", jau desmit gadus gan Elīnas, gan Hiblas vārdu zina katrs mūzikas mīļotājs. Viņas pazīst pēc sejas un pēc balss. "Tā abām dziedātājām ir kairi valdzinoša, samtaina, spēcīga un apburoša," raksta koncerta rīkotāji.

Abas ir tāda mēroga dziedātājas, ka tikpat labi varētu sastapties uz Ņujorkas Metropolitēna vai Londonas Koventgārdena, Milānas "La Scala" vai Vīnes operas skatuves. Kā uzsver koncerta rīkotāji, šādu duetu nevilcinoties un ar sajūsmu uzņemtu ikviens no leģendārajiem operteātriem. Šoreiz abas mākslinieces uzstāsies Latvijā – Dzintaru koncertzālē.

Operas dīvas pirmo reizi sastapās galā koncertā "Klasika Pils laukumā" Sanktpēterburgā 2014. gadā un drīz pēc tam sajutušas dvēseļu un muzikālo centienu radniecību. Šoruden Garanča un Gerzmava – princese Eboli un karaliene Elizabete – tiksies Kšištofa Varļikovska iestudētajā Džuzepes Verdi "Donā Karlosā" uz Parīzes operas skatuves.

11. jūlijā Dzintaru koncertzālē skanēs slavenākās pasaules operu ārijas un dueti. Viņu uzstāšanās muzikālo pavadījumu nodrošinās Festivāla orķestris, ko vadīs Karels Marks Šišons.

Koncerts, kuru organizē kompānija "ART Forte", ir iekļauts Fonda "Baltijas muzikālās sezonas" programmā un notiek ar tā atbalstu.

Fonds "Baltijas muzikālās sezonas" ir dibināts, lai realizētu vērienīgus klasiskās mūzikas projektus, kam jākalpo Latvijas imidža attīstīšanai, padarot valsti par Eiropas kultūras centru, saglabājot un vairojot Latvijas tradīcijas kultūras jomā. Fonda mākslinieciskais direktors ir Andrejs Žagars.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Dzintaru koncertzāles un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!