Foto: Instagram.com/lucy_and_sammy/
"Mēs neesam albīnes, mēs esam cilvēki," tā sevi pasaulei pieteikušas divas labākās draudzenes, pusaudzes Lūsija Kārpentere un Semija Makombaina (abas attēlā), kuras vēlas pierādīt – viņas ir unikāli skaistas.

14 gadus vecā Lūsija un par viņu divus gadus jaunākā Semija mediju uzmanību piesaistījušas, pateicoties "Instagram" foto blogam, kurā tiek publicēti meiteņu kopīgie foto. Kopš 24. marta, kad abas pusaudzes piereģistrējās šajā sociālajā tīklā, viņām izdevies sapulcēt vairākus tūkstošus sekotāju.

Albīnās pusaudzes no Austrālijas top iemūžinātas modes fotogrāfijās, kurās viņas, tērpušās stilīgās drānās, pozē veikalu ģērbtuvēs. Meiteņu mērķis ir pierādīt pasaulei, ka būt atšķirīgam ir skaisti un par to nav jākaunas.

Draudzenes iepazinušās pirms sešiem gadiem kādā nometnē. Kopš tā brīža abas kļuvušas nešķiramas. Meitenes vieno ne tikai līdzīgas izskata iezīmes, bet arī interese par modi.

"Mēs vēlamies pasaulei pavēstīt, ka katrs no mums ir skaists un tam, kā tu izskaties, patiesībā nav nekādas nozīmes.

Atšķirīgais ir skaists. Ar bloga palīdzību mēs varam veicināt izpratni par albīnismu un iemācīt sabiedrībai daudz jauna," draudzenes stāstījušas intervijā izdevumam "Daily Mail Australia".

Tiesa, vienaudžu attieksme pret meitenēm ir neviennozīmīga. Abām skolā bieži nākas saskarties ar nievājošiem komentāriem un aizvainojošām piezīmēm. Atbalstot un uzklausot vienai otru, Lūsijai un Semijai tikt pāri grūtībām ir vieglāk.

"Daudzi uzskata, ka būt albīnam nozīmē būt invalīdam, lai gan patiesībā esam pavisam normāli cilvēki. Kāpēc gan mums vajadzētu censties iederēties, ja esam nākušas pasaulē, lai izceltos?" piebildušas draudzenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!