Piektdien, 16. jūnijā Latvijas grupa "Dagamba" uzstājās kopā ar Laimu Vaikuli, viesojoties Krievijas Pirmā kanāla raidījumā "Вечерний Ургант", kur muzikālu priekšnesumā izskanēja dziesma "Par pēdējo lapu" latviešu valodā.

Grupas "Dagamba" līderis Valters Pūce atzīst: "Mums bija patiess gods uzstāties kopā ar Laimu Vaikuli vienā no populārākajiem televīzijas šoviem Krievijā, kur izmēģinājām ko muzikāli jaunu – savienojām Raimonda Paula dziesmu "Par pēdējo lapu" un Karla Orfa skaņdarbu "O'Fortuna". Esam īpaši pateicīgi Laimai par to, ka viņa noticēja šai trakajai idejai".

2011. gadā starptautisko mūzikas grupu "Dagamba" izveidoja latviešu čellists Valters Pūce, kuram pievienojās viņa bērnības draugs Antons Trocjuks (čells), sākotnēji esot grupai divu mūziķu sastāvā. "Dagamba" kaislīgā mīlestība pret mūziku piesaistīja irāņu perkusionistu Hamidrezu Rahbaralamu un lietuviešu pianistu Daini Teni, kā arī grupas jauno dalībnieku – bundzinieku Artūru Jermaku. Šobrīd grupas sastāvs ir internacionāls, apvienojot piecus dažādu nāciju mūziķus.

"Dagamba" muzikālie eksperimenti un radošie risinājumi, sākot ar Bēthovenu un beidzot ar "U2", apvieno mūziku no visas pasaules – roks, pops un klasiskā mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!