Foto: Karīna Kauce
Sestdien svarīgu uzvaru Latvijas čempionātā izcīnīja "Jūrmala" regbisti, izbraukumā Rūjienā ar 29:17 pieveicot vienus no sīvākajiem konkurentiem "Fēniksu".

Kā pirms mača prognozēja "Jūrmalas" galvenais treneris Svajūns Mikalčus, šī bija bezkompromisa cīņa par katru laukuma centimetru. Mača galvenajam tiesnesim Kārlim Sarkanam 1. puslaikā nācās atstāt abas komandas uz 10 minūtēm 14 vīru sastāvā, bet cīņas gaitā jūrmalnieki vēlreiz palika mazākumā. Savukārt neilgi pirms mača "Jūrmala" palika mazākumā, jo Artūram Peroham neizturēja nervi un viņš ar sitienu pa galvu salauza pretiniekam Arvim Pileniekam degunu. Tiesnesim nekas cits neatlika, kā parādīt Peroham sarkano kartiņu.

Runājot par pašu cīņu, iniciatīva vairāk piederēja visu komandai, tomēr pārākumu neizdevās pārvērst drošā pārsvarā rezultātā. Trīs piezemējumus "Jūrmalas" komandai izdarīja Aleksejs Maslakovičs, bet pa vienam – Kaspars Jakušs un Andrejs Meļņikovs.

"Jūrmalai" šī bija otrā uzvara trīs spēlēs, bet jau pēc dažām dienām 22. augustā jādodas cīņā pret vieniem no kandidātiem uz čempionu titulu "STATS/ Miesnieki".

Svajūns Mikalčus, "Jūrmala" galvenais treneris: "Ļoti laba, īsta vīru spēle. Valmieras puses komanda mūs labi uzņēma un viss bija lieliski, lai gan laukumā draugu nav un to varēja redzēt mačā. "Fēnikss" labi aizstāvējās. Domāju, ka viņi vēl sevi parādīs šajā čempionātā un citām komandām neklāsies nemaz tik viegli. Runājot par pārkāpumiem, es nekad neattaisnoju huligānisku spēli. Nesmuki momenti bija abu komandu izpildījumā, jāspēlē ir pēc noteikumiem, tāpēc necentīšos attaisnot piešķirtos sodus.

Patika, kā nospēlēja Maslakovičs, kuram ir labas perspektīvas regbijā, bet kopumā visi nocīnījās godam. Jakušs spēlēja sev neierastajā trešajā līnijā un man tas bija patīkams pārsteigums, jo viņš labi tika galā ar saviem uzdevumiem.

Tagad nav laika lielai atpūtai, jo jau ceturtdien jādodas cīņā pret "miesniekiem". Esam regbisti un esam pieraduši doties laukumā, visi būsim ierindā un centīsimies labi nospēlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!