Svētdien, 18. jūnijā, Jūrmalā, netālu no atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijas "AAS "Piejūra", izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kā rezultātā ir slēgta satiksme, portālam "Delfi" norādīja operatīvie dienesti.

Piedāvājam ieskatu no "Delfi" video tiešraides arhīva no ugunsgrēka vietas:

Lai gan sākotnēji izskanēja, ka atkritumi deguši uzņēmuma SIA "AAS "Piejūra" teritorijā, kur atrodas Jūrmalas atkritumu šķirošanas un pārkraušanas stacija, uzņēmums kliedē izskanējušo informāciju. Tas portālam "Delfi" skaidro, ka milzīgais ugunsgrēks nav SIA "AAS "Piejūra" Jūrmalas atkritumu šķirošanas un pārkraušanas stacijā. Uguns liesmas izplatījušās netālu esošajā uzņēmumā.

Uguns liesmas ap pulksten 17 sāka izplatīties arvien straujāk, ik pa laikam bija dzirdamas sprādzienu skaņas, novēroja portāls "Delfi". Netālu no ugunsgrēka pulcējās liels interesentu skaits.

Valsts policija (VP) informē, ka Jūrmalā, Ventspils šosejā, posmā starp Melderu ielu un Ventspils šoseju 70, kas ir pie tirdzniecības centra "Kurši", pilnībā slēgta transporta kustība.

VP pārstāve Gita Gžibovska informē, ka šobrīd netālu no ugunsgrēka atrodas prāvs skaits interesentu, kas ir sabraukuši fotografēt un filmēt ugunsgrēku. "Tas apgrūtina ugunsdzēsēsēju darbu. Ugunsgrēks ir ļoti nopietns, tāpēc VP aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un turēties drošā attālumā no tā, lai ne tikai saudzētu savu veselību, bet arī netraucētu dzēšanas darbus," portālam "Delfi" norāda Gžibovska.

VUGD pārstāve Inta Šaboha norādīja, ka izsaukums uz ugunsgrēku saņemts ap plkst.15.50. Viņa precizē, ka ugunsgrēks ir izcēlies blakus Venstpils šosejai Jūrmalā, kur degot atkritumi.

Ugunsdzēsēji pašlaik vēl nav lokalizējuši ugunsgrēku. Notikuma vietā strādā vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji un notikuma vietā atrodas vismaz 13 VUGD automašīnas.

Dzēšanas darbos iesaistīts arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17", kas nodrošina dzēšanu no augšas. Ugunsgrēka dzēšanai bruņoto spēku helikopters 'Mi-17' izmanto ūdens konteineru "Bemby Bucket" ar kuru var pacelt līdz pat 2,5 tonnām ūdens, informē glābēji.

Tāpat glābēji aicina aculieciniekus, vērojot notiekošo, neaizmirst par savu drošību. Ir jāatrodas drošā attālumā no degšanas vietas. VUGD pārstāve mudina tuvākos māju iedzīvotājus aizvērt logus, lai dūmi netiktu telpās.

VAS "Latvijas dzelzceļš" savā tvitera kontā informē, ka Jūrmalas atkritumu šķirošanas stacijas ugunsgrēka dēļ Ķemeru virzienā apturēta vilcienu satiksme. "Latvijas dzelzceļš" ugunsdzēsības vilciens dodas palīgā, atzīmē uzņēmuma pārstāvji. Tikmēr "Pasažieru vilciens" savā tvitera kontā vēsta, ka ir atcelti vilcienu maršruti. Tā vietā kursēšot autobuss.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs savā tvitera kontā informē, ka ugunsgrēks redzams arī meteoroloģiskā radara attēlos.

Valsts vides dienests (VVD) savā tvitera kontā ziņo, ka atrodas notikuma vietā. "Gaisa kvalitāte ir pasliktinājusies. Rīgā ipaši nav jāuztraucas, jo vējš piesārņojumu kliedē," mierina VVD.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!