Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Jūnija sākumā pasaulē pazīstamā un augstu novērtētā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča četras dienas viesojās Latvijā. Brīvo laiku viņa cenšas sadalīt vienādi starp mājām Spānijā un Latvijā. Kopā tie parasti esot kādi divi līdz trīs mēneši gadā. Vietējie mediji vēsta, ka šajā reizē dziedātāja apmeklējusi diriģenta Rikardo Muti un Luidži Kerubīni orķestra uzstāšanos "Baltijas muzikālo sezonu" atklāšanā. Sarunas laikā viņa cita starpā atklās, ka satikusi arī Raimondu Paulu, bet jau 11. jūlijā, turpinot jaunā festivāla "Baltijas muzikālās sezonas" programmu, kopā ar soprānu Hiblu Gerzmavu un Festivāla orķestri sava dzīvesbiedra Karela Marka Šišona vadībā Garanča uzstāsies Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Mūsu saruna ir kā nomērīta. Pusstundas laikā atbildes uz jautājumiem ir precīzas kā satelītam pielāgota viedierīce. Dziedātāja saka – mums, latviešiem, nevajag izmainīt sevi sīknaudā un pārsteigties ar milzīgu pasākumu birumu par godu valsts simtgadei. Garanča arī stāsta par spēju saprast kāda posma beigas un jauna sākumu, par skatuvēm, kas palīdz dziedāt, par stāvēšanu pāri dziedātājiem tik nepatīkamajam publikas "bū" un sadarbību ar Raimondu Paulu pagājušā gada rudenī.

– Kas ir šī programma, kas skanēs jūlijā Dzintaru koncertzālē, vai tā tapusi īpaši šim koncertam?

Šī koncerta iespēja man tika piedāvāta. Šoreiz neesmu galvenais virzītājspēks organizēšanā. Arī dziedātāju izvēle nebija gluži mana. Pie programmas mēs patiesībā vēl joprojām strādājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!