Foto: Publicitātes foto

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "LatSketch" Rojas novadā plāno uzsākt līklīniju koka grīdas segumu ražošana.

Kā portālu "Delfi" informē SIA "LatSketch" valdes locekle Inga Jefrēmova, uzņēmuma mērķis ir saviem klientiem piedāvāt augstas kvalitātes dizaina koka grīdas segumus. Uzņēmums piedāvā moduļa veida sistēmas līklīniju koka grīdas segumus, kā arī individuālus risinājumus.

"Standarta moduli veido astoņi elementi, kurus iespējams kombinēt ar mazāku moduli, kas sastāv no diviem elementiem," norāda Jefrēmova. "Moduļi tiek gatavoti no priedes masīvkoka, savukārt realizējot individuālus pasūtījumus, iespējams variēt ar koksni."

Vienlaikus uzņēmums piedāvā izgatavot arī citus koka apdares materiālus – gan ar līklīniju dizainu, gan cita veida dizainu. Produkts piemērots dzīvojamām mājām, biroja ēkām, kā arī dzīvokļiem.

Konkursa gaitā uzņēmums cer veicināt uzņēmuma atpazīstamību, attīstīt uzņēmējdarbību Rojas novadā un piesaistīt papildu finansējumu biznesa idejai.

Uzņēmums jau atradis ražošanas telpas Rojas novada Kaltenē. Ražotnes vieta ir industriāla, un tur jau darbojas vairāki uzņēmumi, kā arī top jauni.

"Ceram, ka šī vieta vēl vairāk motivēs mūs attīstīties un ceram, ka šajā vietā savu darbību uzsāks vēl jauni uzņēmumi. Pieļaujam, ka nākotnē uzņēmumi, sadarbojoties ar pašvaldību, varētu labiekārtot teritoriju, piemēram, ierīkojot apgaismojumu, videonovērošanu," spriež Jefrēmova.

Šobrīd komanda jau ir iegādājusies lielāko daļu no ražošanas iekārtām un norit pēdējie sagatavošanās darbi pirms ražošanas uzsākšanas. "Esam veikuši produkta prototipu izstrādi un prezentējuši to vairākās izstādēs, tādā veidā iegūstot atsauksmes par produktu," skaidro uzņēmuma valdes locekle.

Tāpat ir noslēgts līgums ar SIA "PATA kokmateriāli", kas "LatSketch" ražotos līklīniju koka grīdas segumus piedāvās savos veikalos.

Atbalstu uzņēmuma arī sniedz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Talsu biznesa inkubators. Tuvākā gada laikā uzņēmums cer uzsākt eksportēt produktu uz Īriju.

Bez Jefrēmovas komandā vēl startē Edijs Krūmiņš un Madara Brāle.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!