Foto: Publicitātes foto
Divkārtējais Pasaules kausa (PK) ieguvējs ielu vingrošanā Daniels Laizāns nupat Jūrmalā notikušajā Pasaules kausa izcīņas posmā nopelnījis ceļazīmi uz šāgada PK finālu, kas decembrī notiks Gvadelupas salā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Majoros notika viens no 18 Pasaules kausa posmiem ielu vingrošanā, un 11 valstu dalībnieku konkurencē uzvarēja un Pasaules kausa finālam kvalificējās 2015. un 2016. gada Pasaules kausa uzvarētājs, Latvijas titulētākais ielu vingrotājs Daniels Laizāns.

Katrs dalībnieks trijos divu minūšu ilgos raundos centās pārsteigt kvalificēto starptautisko žūriju un skatītājus ar ielu vingrošanas elementiem, kuru būtība ir pretoties zemes gravitācijas spēkam. Žūrija vērtēja statisko un dinamiskāko ielu vingrošanas elementu izpildi, šo elementu kombinācijas un dalībnieka stilu.

Ar četru punktu pārsvaru Majoru posmā uzvarēja Latvijas titulētākais ielu vingrotājs, 2016. gada pasaules čempionāta otrās vietas ieguvējs un 2015. un 2016. gada Pasaules kausa uzvarētājs Daniels Laizāns, kurš trijos sacensību raundos izpelnījās 14,5 punktus no žūrijas, kā arī skaļākos aplausus no skatītājiem.

Otro vietu ieguva 2015. un 2016. gada Pasaules kausa godalgoto vietu ieguvējs Remijs Gresto no Francijas. Viņš no Laizāna atpalika tikai par četriem punktiem.

Ar 10 punktiem trešo vietu ieguva publikas mīlulis, soms Edgars Zindoga. Ceturtajā vietā ar 7 punktiem ierindojās 2013. gada pasaules čempions Andžejs Žilo no Lietuvas, bet fināla piecinieku ar 6,5 punktiem noslēdza mājinieks Pauls Jemeļjanovs.

Dienas pirmajā pusē notika arī Latvijas čempionāts ielu vingrošanā, kurā divās vecuma grupās sacentās vīrieši un kopēja ieskaitē sievietes ielu vingrošanas spēka kategorijā. Spēka četrcīņā junioru konkurencē līdz 18 gadiem uzvarēja Julians Sehins, savukārt vīriešu kategorijā nepārspēts palika Gvido Šalms. "Push-Up King" sacensībās otro gadu pēc kārtas nepārspēts palika Vladislavs Savins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!