Foto: Publicitātes foto

Kā ik gadu, sezonas izskaņā, Latvijas Nacionālajā teātrī ir sācies "Skroderdienu" laiks. Šogad tradicionālajā Rūdolfa Blaumaņa logas iestudējumā pirmo reizi Elīnas un Alekša lomas spēlēs arī jaunie aktieri Agnese Cīrule un Raimonds Celms, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Līga Rimšēvica.

""Skroderdienu" skatīšanās latviešiem jau sen nav tikai teātra apmeklējums, bet gatavošanās Jāņiem, ielīgojot gada īsāko nakti. Tiem pilsētniekiem, kas Jāņos Rīgu nepamet, Nacionālā teātra "Skroderdienas" ar slaveno līgošanas skatu kļūst par sava veida Jāņiem," uzsver Rimševica.

Kā ik gadu pirmsjāņu dienās – Silmaču sētā atkal ieradies Dūdars, viņam pa pēdām žīdu ģimenīte – pauninieks Ābrams ar dēlu Joski un šneideriene Zāra, bet priekšā jau gaida Bebene, Tomuļmāte un Pindacīša, un skroderdienas iet vaļā – uzbrūk bites, sprāgst krāsns, pazūd zaļā krūze un lūst sirdis.

Nacionālā teātra jaunākā "Skroderdienas Silmačos" iestudējuma režisore ir Indra Roga. Tas pirmizrādi piedzīvoja 2010. gadā, Iestudējuma scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Večella Varslavāne, Nika Matvejeva muzikālais noformējums, horeogrāfe Inga Raudinga.

Antonijas lomā – Dita Lūriņa, Dūdars – Uldis Anže vai Ainārs Ančevskis, Aleksis – Raimonds Celms vai Jānis Āmanis, Elīna – Līga Zeļģe vai Agnese Cīrule.

Pārējās lomās – Ivars Puga, Daiga Gaismiņa vai Ilze Rudolfa, Madara Saldovere vai Sanita Pušpure, Ivars Kļavinskis, Ināra Slucka, Indra Burkovska vai Līga Liepiņa, Jānis Vimba vai Jurģis Spulenieks, Juris Lisners, Ģirts Liuziniks vai Gundars Grasbergs, Inga Misāne, Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Mārtiņš Brūveris, Egils Melbārdis, Zane Jančevska, Anna Klēvere, Jānis Skanis, Voldemārs Šoriņš, Evija Skulte, Daiga Kažociņa, Mārtiņš Egliens, Juris Hiršs, Valdis Zilveris, Lolita Cauka, Gunta Virkava, Astrīda Kairiša, Lāsma Kugrēna, Māra Zemdega, Inta Tirole, Ausma Ziemele, Ģirts Jakovļevs, Uldis Dumpis, Uldis Norenbergs.

Papildizrāde 22. jūnijā plkst. 12.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!