Foto: AP/Scanpix

Pašreizējā pasaules čempione Vācijas futbola izlase Konfederāciju kausa mačā pirmdien Sočos ar rezultātu 3:2 (2:1) pārspēja Austrāliju.

Mača rezultātu jau piektajā minūtē atklāja Vācijas izlases futbolists Larss Stindls, kurš netraucēts saņēma piespēli soda laukumā un raidīja bumbu vārtos. Spēles 41.minūtē Toms Rogičs ar sitienu no soda laukuma līnijas panāca izlīdzinājumu, bet pirmā perioda priekšpēdējā minūtē Juliāns Drakslers realizēja 11 metru soda sitienu, vēlreiz izvirzot vadībā vāciešus.

Otrā puslaika trešajā minūtē Leons Gorecka no tuvas distances panāca divu vārtu pārsvaru, taču astoņas minūtes vēlāk Tomi Juričs pēc pretinieku vārtsarga kļūdas guva otros vārtus austrāliešu labā.

Vācija turnīrā piedalās kā 2014.gada Pasaules kausa ieguvēja, bet Austrālija Konfederāciju kausā piedalās kā Āzijas zonas labākā komanda.

Vācijas futbola izlase uz Konfederāciju kausu aizvedusi ļoti eksperimentālu sastāvu, kurā tikai deviņi futbolisti valstsvienībā aizvadījuši vismaz desmit spēles. Drakslers un Jonass Hektors izlasē aizvadījuši attiecīgi 31 un 30 mačus, bet pārējiem nav vairāk par 17 cīņām.

Nevienam no sastāvā iekļautajiem futbolistiem nav pat 30 gadu, kamēr vecākais ir 29 gadus vecais Sandro Vāgners.

Kā vēstīts, šīs apakšgrupas spēlē Dienvidamerikas spēcīgāko izlašu turnīra "Copa America" čempione Čīle svētdien ar 2:0 pārspēja Kamerūnu, kas šogad triumfēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņā. Līdz ar to B apakšgrupā pa trim punktiem ir Čīlei un Vācijai, bet Austrālija un Kamerūna ir bešā.

Tikmēr A grupas mačos sacensību saimniece Krievija ar 2:0 uzveica Okeānijas zonas spēcīgāko vienību Jaunzēlandi, bet Eiropas čempione futbolā Portugāle nespēja noturēt uzvaru, cīnoties neizšķirti 2:2 ar Meksiku, kas ir Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Zelta kausa izcīņas čempione.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota 2.jūlijā. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!