"Kino Citadele" kinozālē "Scape" nofilmēts iespaidīgs latviešu multiinstrumentālista Rick Feds un amerikāņu mākslinieces Dejha Ti video. Tajā dzīvajā izpildījumā apvienota mūzika, gaismas un vizualizācijas, radot interaktīvu performanci. Ar šo video mākslinieki plašākai sabiedrībai piesaka savu sadarbību, kuru plānots turpināt, uzstājoties gan Eiropā, gan ASV, portālu "Delfi" informē abu mākslinieku pārstāvji.

Latviešu multiinstrumentālists Rick Feds par sadarbību ar Dejha Ti stāsta: "Iepazinos ar mākslinieci, kad dzīvoju ASV un jau tajā laikā pamanīju viņas unikālo rokrakstu, kā arī interesi izzināt tehnoloģijas, kas ļautu veidot "dzīvās" performances. Šogad beidzot radās izdevība viņu uzrunāt ciešākai sadarbībai. Veids, kā top šāda performance ir stipri atšķirīgs no tradicionāla koncerta. Iepriekš izstrādājām dažādus mūzikas un vizuālus elementus, bet, kā tas viss gala rezultātā izkārtojas, jau top dzīvajā izpildījumā. Katra skaņa, kuru izpildu, raida signālu, kas atspoguļojas arī vizuālā elementā. Šādā veidā improvizācija iespējama ne tikai mūzikā, bet arī vizualizācijās, līdz ar to stāsts veidojas divos līmeņos. Turklāt šajā reizē, pateicoties "Scape" zāles iespējam, bija iespējams realizēt 7.1. Surround skaņu dzīvajā izpildījumā, kas elektroniskajā mūzikā pasaulē ir liels retums. Šis ir pirmais video, kuru publicējam. Ir tapuši vēl divi, kas dienasgaismu ieraudzīs tuvākajā laikā."

Multiinstrumentālists un producents Rihards Fedotovs, zināms kā Rick Feds, "Ableton" vērtējumā jau otro gadu ir viens no top pieci "finger drumming" parstāvjiem pasaulē. Iepriekš veidojis interaktīvas audiovizuālās performances kopā ar mākslinieku Mārtiņu Dāboliņu, kas pārsteigušas cilvēkus ar novatorismu un ieguvušas atzinību dažādos mūzikas un video mākslas forumos – "Ableton", "Gamma Music Institute", "Loft Music Academy" u.c.

Šovasar Rick Feds Latvijā būs dzirdams "Positivus" festivālā, kurā uzstāsies kopā ar austrāliešu dziedātāju Reičelu Klaudio (Rachel Claudio). Savukārt rudenī viņš piedalīsies starptautiskā konkursā Ņujorkā, kurā satiksies labākie bītmeikeri no visas pasaules.

Māksliniece Dejha Ti dzīvo Losandželosā, kur izveidojusi radošo studiju "Masce". Tajā tapuši darbi tādām kompānijām kā "Pepsi", "Hulu", "Universal Music Group" un citiem. Sadarbojusies ar "Oak Clothing NYC", "Samania", veidojusi eksperimentālas modes un horeogrāfijas filmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!