Foto: AP/Scanpix/Reuters/Scanpix

Šonedēļ notika ļoti zīmīga tikšanās – ASV prezidents Donalds Tramps viesojās pie Francijas prezidenta Emanuela Makrona. Ietekmīgos vīrus pavadīja viņu dzīvesbiedres, un tagad tiek vētīts, kas abām pirmajām lēdijām bija mugurā un kura bijusi elegantāka.

Dažādi ārzemju mediji vēsta, ka ASV pirmās lēdijas Melānijas Trampas, kura jau neskaitāmas reizes apliecinājusi savu labo gaumes izjūtu, un Makrona dzīvesbiedres Brižitas stils bijis ļoti atšķirīgs.

Izdevums "The Daily Mail" analizējis, ka 64 gadus vecā Brižita priecējusi ar ļoti jauneklīgiem un pat drosmīgiem tērpiem, nekautrējoties izrādīt savas slaidās kājas īsos bruncīšos. Tikmēr 47 gadus vecā Melānija bijusi krietni vien atturīgāka un pieturējusies pie, citējot ārzemju medijus, "konservatīva šika".

Neviennozīmīgu novērtējumu izpelnījies Brižitas tērps pirmajā vizītes dienā, kad viņa savus amerikāņu viesus sagaidīja, ģērbusies baltā kleitā un kājās apāvusi zilas laiviņas. Stila kritiķi vīpsnājuši, ka Francijas pirmās lēdijas tēls radījis iespaidu, ka viņa iedvesmu smēlusies no medmāsiņas kostīma.

Savukārt ceturtdienas pievakarē salīdzinoši nesen ievēlētie ASV un Francijas prezidenti Eifeļa tornī mielojās ar vēžiem, un viņu dzīvesbiedres par godu šim īpašajam notikumam bija skaisti saposušās.

Stila etiķetes pārzinātāji ļoti atzinīgi vērtējuši Trampa sievas izvēlēto tērpu, kas bija ieturēts Francijas karoga krāsās. Savukārt Makrona mīļotā Brižita šarmējusi melnbaltā kleitiņā ar ziedu izšuvumiem.

Tikmēr izdevums "Vogue" vēsta, ka piektdien, apmeklējot Bastīlijas ieņemšanas dienas parādi Elizejas laukos, abu ietekmīgo politiķu dzīvesbiedres trāpījušas tieši desmitniekā – slavēta gan Melānijas vasarīgi elegantā kleita ar ziedu apdruku, gan Brižitas zilais kostīms.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!