Foto: F64
Latvijas dāmu šķēpmešanas uzlecošā zvaigzne Anete Kociņa svētdien Polijā ar jaunu personīgo rekordu izcīnīja sudraba medaļu U-23 Eiropas čempionātā vieglatlētikā.

Kociņa labākajā metienā sasniedza 64,47 metrus, savu personīgo rekordu labojot par metru un desmit centimetriem.

Tikmēr par uzvarētāju kļuva Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Sāra Kolaka no Horvātijas, rīku raidot 65,12 metrus tālu. Tikmēr trešā palika Marselina Viteka no Polijas, kuras rezultāts bija 63,03 metri.

Kociņa pirmajā metienā sasniedza 59,16 metrus, otrajā bija tuvāka, jo šķēps piezemējās 58,13 metru tālumā, savukārt trešajā mēģinājumā viņa sasniedza 62,38 metrus, pakāpjoties uz otro vietu.

Ceturtais un piektais mēģinājums latvietei netika ieskaitīts, bet pirms pēdējā metiena viņa bija noslīdējusi uz trešo vietu, jo Viteka savā pirmspēdējā piegājienā šķēpu aizmeta 63,03 metrus. Tomēr Kociņa spēja koncentrēties un pēdējā piegājienā uzrādīja jaunu personīgo rekordu 64,47 metri.

Tikmēr Kolaka savu zelta metienu izdarīja otrajā piegājienā.

Slavenās treneres Valentīnas Eidukas audzēkne Kociņa, kura jau sezonas sākumā izpildīja pasaules čempionāta normatīvu, šosezon vairākkārt ir labojusi personīgo rekordu, kurš pirms šīm sacensībām bija 63,37 metri, kas starp Eiropas čempionāta pieteiktajām dalībniecēm bija trešais labākais.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vēl svētdien Latvijas skrējējs Alberts Blajs ieņēma devīto vietu 3000 metru šķēršļu skrējienā.

Latvijas sportists finišu sasniedza pēc astoņām minūtēm un 58,62 sekundēm.

Par sacensību uzvarētāju kļuva itālis Johaness Kjappinelli, kurš finišēja pēc astoņām minūtēm un 34,33 sekundēm, par 2,69 sekundēm pārspējot savu tautieti Ahmedu Abdelvahedu.

Blajs finiša līniju šķērsoja kā desmitais, taču vēlāk viens augstāk esošs konkurents tika diskvalificēts.

Finālskrējienā startēja 15 dalībnieki.

Pirms tam piektdien priekšsacīkstēs Blajs savā skrējienā bija piektais, finišējot astoņās minūtēs un 51,38 sekundēs, uzrādot savu sezonas labāko rezultātu.

Savukārt soļotājs Ruslans Smolonskis ar jaunu personīgo rekordu ieņēma 16.vietu 20 kilometru distancē.

Smolonskis finišu sasniedza pēc stundas, 27 minūtēm un 25 sekundēm.

Līdz šim viņa personīgais rekordss šajā distancē bija stunda, 28 minūtes un 59 sekundes, kuru tagad izdevās uzlabot par minūti un 34 sekundēm.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Djego Garsija no Spānijas, kurš finišu sasniedza stundā, 22 minūtēs un 29 sekundēs, par 23 sekundēm pārspējot vācieti Karlu Junghanu, bet trešais palika Gabriels Bordjē no Francijas, kurš atpalika vēl par 11 sekundēm.

Sacensībās startēja 28 soļotāji, bet četri sportisti finišu nesasniedza.

Jau vēstīts, ka sestdien par Eiropas U-23 čempioni 400 metru skrējienā kļuva Gunta Latiševa-Čudare, bet 200 metros Sindija Bukša bija sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!