Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Basketbola klubam "Ventspils" jaunajā sezonā palīdzēs amerikāņu aizsargs Bleiks Hamiltons, kuram šī būs pirmā pieredze Eiropas basketbolā, un ASV dzimušais uzbrucējs Maiks Bruseics, ziņo Ventspils klubs.

22 gadus vecais un 1,98 m garais amerikāņu aizsargs aizvadītajā sezonā pabeidza studijas Bufalo universitātē, kuras komandas sastāvā aizvadīja pēdējās divas sezonas NCAA čempionātā.

Abās sezonās Hamiltons bija Bufalo komandas starta piecinieka spēlētājs. 2015./2016. gada sezonā viņš piedalījās 34 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 26,5 minūtes un gūstot 13,1 punktu, izdarot 2,5 rezultatīvas piespēles un izcīnot 7,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā Hamiltona pienesums komandai bijis vēl nozīmīgāks – 32 aizvadītajos mačos viņš laukumā vidēji pavadījis 30,4 minūtes, guvis 17,5 punktus, izdarījis 4,4 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 6,1 atlēkušās bumbas.

NCAA karjeras laikā Hamiltons ieguvis arī vairākas atzinības. Tā pagājušās sezonas izskaņā viņš divas reizes tika atzīts par MAC konferences nedēļas labāko spēlētāju. Tāpat Bleiks tika iekļauts konferences otrajā simboliskajā izlasē, bet 2016. gada sezonā – trešajā izlasē.

NCAA karjeras rekords Hamiltonam ir pagājušajā sezonā gūtie 36 punkti spēlē. Pērnsezon vienā no spēlēm tika izdarītas 11 rezultatīvas piespēles, bet izcīnītajās atlēkušajās bumbās vienā spēlē rekords ir 16.

Turpinot sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, BK "Ventspils" sastāvam pievienojies arī 26 gadus vecais un 2,01 m garais amerikāņu uzbrucējs Maiks Brusevics, kurš savu spēlētāja karjeru iesāka ASV, laikā no 2009. līdz 2013. gadam četras sezonas pavadot Viskonsīnas universitātes komandā. Tajā Brusevics aizvadījis 131 spēli, vidēji ik mačā laukumā pavadot 20,8 minūtes, gūstot 4,5 punktus un izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas. 2013. gada jūlijā Maiks Milvoki "Bucks" sastāvā piedalījās divās NBA vasaras līgas spēlēs, vidēji katrā gūstot pa 5,5 punktiem.

Pirmā iepazīšanās ar Eiropas basketbolu Brusevicam bija 2013./2014. gada sezonā, pievienojoties Izraēlas klubam "Hapoel Migdal|, kuras sastāvā Izraēlas čempionātā viņš aizvadīja piecas spēles, bet Eiropas kausa izcīņā – septiņas.

Pēc Izraēlas Brusevics vēl ir spēlējis Slovēnija, Norvēģijas un Zviedrijas nacionālajos čempionātos. 2015./2016. gadā tika atzīts par Norvēģijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Šobrīd BK "Ventspils" ir līgumi jau ar septiņiem spēlētājiem – ar Ronaldu Zaķi, Rihardu Lomažu, Ingu Jakoviču, Aigaru Šķēli, Māri Ziediņu, Bleiku Hamiltonu un tagad arī ar Brusevicu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!