Foto: LETA

Latvijas U-20 basketbola izlasei Eiropas čempionāta izšķirošajām spēlēm būs jākoncentrē visus spēkus, uzsver valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 basketbola izlase, kurai dažādu iemeslu dēļ nevar palīdzēt virkne potenciālo līderu, pirmdien Grieķijā Eiropas čempionāta apakšgrupu kārtas noslēdzošajā cīņā ar rezultātu 61:89 (26:18, 12:25, 14:25, 9:21) piekāpās Lietuvai, kas pērn šajā vecuma grupā izcīnīja sudrabu.

"Pēc Lietuvas komandas zaudējuma Izraēlai situācija grupā sagriezās un, šodien, uzvarot ar 14 punktu starpību, pat varējām sasniegt otro vietu un uzlabot perspektīvas turnīra turpinājumā. Tāpēc noskaņojums bija nopietns un pirmajā puslaikā bija arī kvalitāte gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagaru.

Tiesa, Latvijas basketbolisti ātri iekrāja piezīmes, kā rezultātā lietuvieši tika pie 28 soda metieniem, no kuriem realizēja 21.

"Bijām spiesti samazināt agresivitāti un tas ietekmēja gan aizsardzību, gan kaut kādā mērā arī cīņu par atlēkušajām bumbām. Pie sava groza piedzīvojām sagrāvi (19 atlēkušās bumbas pret 21), lietuvieši 30 punktus guva ar atkārtotiem metieniem. Kad viņi ieguva pirmo pārsvaru, pārliecība un precizitāte pieauga vēl vairāk. Otrajā puslaikā ieķerties vairs neizdevās," skaidroja Vecvagars.

Latvijas jaunie basketbolisti apakšgrupu turnīrā trīs spēlēs cieta trīs zaudējumus, C grupā ieņemot ceturto vietu. Astotdaļfinālā latvieši tiksies ar D grupas uzvarētāju, kas noskaidrosies Spānijas un Serbijas savstarpējā mačā.

"Spānija vai Serbija? Laba varianta astotdaļfinālam nav. Labi tikai tas, ka pēdējos mačos nav papildinājies mūsu savainojumu saraksts. Izšķirošajām spēlēm būs jākoncentrē visus spēkus," uzsvēra Vecvagars.

Latvijas U-20 basketbola izlase jau divus Eiropas čempionātus pēc kārtas Vecvagara vadībā tikusi ceturtdaļfinālā, pērn gūstot sesto vietu, bet vasaru iepriekš izcīnot piekto pozīciju. Savukārt lielākais panākums tika gūts 2013. gadā, kad komanda izcīnīja sudraba medaļas.

Vecvagars pēc Eiropas U-20 čempionāta tiek gaidīts Latvijas nacionālajā izlasē, kur viņš būs viens no galvenā trenera Ainara Bagatska palīgiem Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!