Foto: Publicitātes foto
Grupa "Tehnikums" un hiphopa izpildītājs Ozols ir apvienojušies un radījuši vairāku savu dziesmu "mash up" jeb dziesmu sintēzi. Projektā ir tapis arī video klips, kurā dzirdams "mash up" no "Tehnikuma" dziesmas "Ko gribu, to daru" un Ozola "Laika kapsula".

Video veidošanā piedalījās Juris Pīlēns, Lauris Vīksne un Didzis Krastiņš , "mash up" audio celiņu veidoja Ansis Kolmanis, Niklāvz DDA studijā.

Jaunā projekta pirmatskaņojums gaidāms Liepājā, festivālā "Summer Sound" 29. jūlijā, un 2. augustā Rīgā, K.K. fon Stricka villas dārzā.

Grupas "Tehnikums" un Ozola sadarbība aizsākās šī gada sākumā, izdodot dziesmu "Tu vari tēlot". Rudenī mākslinieku apvienība plāno izdot EP (īso albumu) vinila, kasetes un digitālā formātā.

Grupa "Tehnikums" par "mash up" projektu stāsta: "Dziesma "Tu vari tēlot" izdevās tik veiksmīga, ka vienā no mēģinājumiem domājām, kā izklausītos Ozola gabalu teksti uz mūsu dziesmām. Izrādījās, ka pat tematiski daudz kas sakrīt un iet kopā. Tā radās ideja par tālāku sadarbību un "mash up"."

"Doma par "mash up" koncertu un dziesmu versijām radās diezgan spontāni, mēs pamēģinājām, un sapratām, ka kaut kas tur sanāks. Lai visiem būtu skaidrāk uztverams šis koncerta koncepts mēs esam sagatavojuši arī video versiju dziesmām "Laika kapsula" un "Ko gribu, to daru".

Grupa "Tehnikums" veiksmīgi debitēja 2015. gadā ar videoklipu dziesmai "Līdz malai" un 2015/16. gadu mijā izdeva albumu "Ko gribu, to daru!". Grupas sastāvā darbojas Kristaps Dubļāns un Dagnis Neilands. Pašreiz notiek darbs arī pie "Tehnikuma" otrā albuma.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību sāka 1996. gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru sāka aizvadītā gadu desmita sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000), pēc kura sekoja albums "Cieņa un mīlestība" (2001), "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2002), "Dūzis" (2003) un 2009. gadā izdotais albums "Neatkarība". Pēc vairāku gadu pārtraukuma, 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē". Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību "Austrumubloks" viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, vienīgais no latviešu hiphopa izpildītājiem divas reizes sasniedzis Zelta diska statusu ar albumiem "Cieņa un mīlestība" un "Augstāk, tālāk, stiprāk", četras reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu, turklāt aizvadītajā gadā "Zelta mikrofona" balvu tieši par atgriešanās albumu "Atpakaļ nākotnē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!