Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" pieņēmusi lēmumu atteikties no kompaktā vienapjoma automobiļa "B-Max", kā viena no būtiskākajām atšķirībām no citiem spēkratiem ir virsbūves centrālā statņa iztrūkums. "Ford B-Max" ražošana Rumānijas rūpnīcā tiks pārtraukta septembrī, vēsta rumāņu izdevums "Automarket".

"B-Max" modeļa vietā Rumānijas rūpnīcā "Ford" ražos kompakto apvidus automobili "EcoSport". Turklāt šim nolūkam autoražotājs pat palielinās darbinieku skaitu, pie konveijera nolīgstot vēl 500 jaunu strādnieku.

"Ford B-Max" tika prezentēts 2012. gadā. Kompaktais vienapjoma automobilis ir izstrādāts uz kopīgas platformas ar "Fiesta" modeli. Toreiz tas tika pozicionēts kā "Opel Meriva" konkurents. Atgādinām, ka "Opel" līdzšinējo "Meriva" savā modeļu gammā aizstāja ar "Crossland X" apvidnieku.

Interesanti, ka Latvijas "Ford" dīlera oficiālajā mājaslapā "B-Max" modelis vairs nav atrodams, no pasažieru vienapjoma automobiļiem piedāvājumā palikuši tikai "C-Max", "Grand C-Max" un "S-Max". Tirdzniecībā Latvijā "Ford B-Max" nonāca 2012. gada rudenī un maksāja no 10 660 latiem (14 737 eiro).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!