Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" izstrādājusi visjaudīgāko un visātrāko sava reprezentatīvā sedana "XJ" modifikāciju "XJR575". Šajā versijā britu luksusa limuzīns spēs paātrināties līdz 300 km/h.

"Jaguar XJR575" ir aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 575 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Rezultātā sportiskais limuzīns no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,4 sekundēs, kas, piemēram, ir par 0,5 sekundēm ātrāk nekā "Jaguar" sportiskajai kupejai "F-Type" versijā ar 400 ZS motoru.

"Jaguar XJR575" būs pieejams tikai aizmugurējo riteņu piedziņas versijā. Tomēr klients varēs izvēlēties, vai virsbūvi vēlas standarta vai ar pagarināto riteņu garenbāzi.

No citām "Jaguar XJ" versijām īpaši sportiskā "XJR575" atšķirsies ar virsbūves krāsojuma toni – zilu vai pelēku –, oriģināla dizaina 20 collu riteņu diskiem, kā arī virsbūves aerodinamisko elementu komplektu.

Līdz šim visjaudīgākā "Jaguar XJ" modifikācija bija "XJR" ar šī paša motora 550 ZS versiju. Tā no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,6 sekundēs un maksimāli sasniedz elektroniski ierobežotos 250 km/h. Autoražotājs neatklāj, cik maksās jaunā "XJR575" versija, tomēr līdz šim jaudīgākais "XJR" Latvijā maksā no 148 tūkstošiem eiro.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!