Foto: LETA

Lai veicinātu sapratni un cieņu starp nereti naidīgāk noskaņotajiem ceļu satiksmes dalībniekiem – velobraucējiem un autovadītājiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) līdz 7. augustam aicina par sevi pārliecinātus autovadītājus pieteikties īpašā sociālā eksperimentā.

Sociālā eksperimenta gaitā autovadītājam būs iespēja "iekāpt velobraucēja kurpēs" un uz laiku pieredzēt ceļu braukšanas kultūru Rīgas ielās no neaizsargātākā ceļu satiksmes dalībnieka pozīcijas. Eksperiments notiks CSDD ceļu satiksmes kultūras kampaņas "Par labām attiecībām" ietvaros.

CSDD kampaņas laikā norisināsies īpašs velo eksperiments, kurā tiks noskaidrots, kā ikdienas satiksmē darbojas un tiek ievērota prasība pēc droša intervāla pret velobraucējiem. Proti, trīs sabiedrībā zināmi velobraucēji izaicina pārliecinātu autovadītāju uz stundu iejusties velobraucēja lomā.

Cik labi pārzinām rakstītos un nerakstītos ceļu satiksmes noteikumus un cik bīstama vai arī droša ir intervāla patiesā seja? Šos un citus jautājumus noskaidrosim eksperimentā, kas tuvākās nedēļas laikā uzskatāmi parādīs, kādas ir attiecības starp autobraucējiem un velosipēdistiem ikdienā. Eksperimenta norise un rezultāti tiks atspoguļoti mediju portālā "Delfi".

Ieinteresētie autovadītāji ir aicināti pieteikt savu dalību eksperimentā, sūtot īsu motivāciju uz e-pasta adresi piesakos@nerakstitie.lv. Izlozes kārtībā tiks izvēlēts viens dalībnieks, kurš piedalīsies aizraujošā ceļu satiksmes eksperimentā, kas pavisam drīz sagaidāms Rīgas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!