Foto: Zigismunds Zālmanis
"Jūrmalas" regbisti piektdien, 4. augustā, Rīgā ar 50:22 uzvarēja "Ulre/ĶNSS" komandu, guva maksimāli iespējamos piecus punktus un Latvijas čempionāta kopvērtējumā pakāpās uz tik svarīgo ceturto vietu.

Sezonas sākumā saņemtais tehniskais zaudējums pret "Livonia-2" komandu krietni apgrūtināja "Jūrmalas" iekļūšanu labāko četriniekā, kas pēc pirmā apļa turpinās cīņu par medaļām. Lai ieliktu krietnus pamatus mērķa sasniegšanai, jūrmalniekiem piektdien bija nepieciešams gūt maksimālo punktu skaitu spēlē pret regbija kluba "Miesnieki" otro komandu "Ulre/ĶNSS".

Svajūna Mikalča vadītā komanda ar uzdevumu tika galā, lai gan spēles gaitā "miesnieku" otrā vienība krietni pakutināja nervus. "Jūrmala" visu spēles gaitu kontrolēja cīņu laukumā un par uzvaru nenācās šaubīties, tomēr bija nepieciešams izdarīt par trīs piezemējumiem vairāk nekā pretinieki paveikti. Šī uzdevuma izpildīšana vēl 2. puslaika vidū lika krietni panervozēt jūrmalnieku treneriem, tomēr tas tika izpildīts un svinēta uzvara ar maksimāli iespējamajiem 5 punktiem kopvērtējuma ieskaitē.

"Jūrmalai" pa diviem piezemējumiem izdarīja Elmārs Imbrass un Kaspars Jakušs, bet pa reizei bumbu aiz līnijas ienesa Andrejs Borisovs, Andrejs Panasjuks, Emīls Zerafims un Mihails Tumins.

Pirmajā aplī "Jūrmalai" jāaizvada vēl divas spēles – pret "LMT/Eži" un "Garkalne/Livonia". Ja nenotiks lieli pārsteigumi, tad "Jūrmalai" šobrīd ceturto vietu kopvērtējumā nevarēs atņemt citas komandas, jo tuvākie sekotāji "Fēnikss" jau aizvadījuši visas septiņas spēles. Savukārt pārējām trim komandām (vadošā trijnieka otrajām vienībām) atlikušas spēles pret līderiem, pret kuriem punktus gūt būs ļoti grūti.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā atlikušas vien piecas spēles. Otrajā posmā komandas dalīsies divos četriniekos par 1.-4. un par 5.-8. vietu, ņemot līdzi pret sava četrinieka komandām pirmajā posmā gūtos punktus. Pēc vēl trim spēlēm katrai komandai noteiks galīgo vietu kārtību.

Svajūns Mikalčus, "Jūrmala" galvenais treneris: Plānu izpildījām, bet ar spēles kvalitāti neesmu apmierināts. Pirmais puslaiks bija ļoti slikts, mums tagad ir par ko padomāt. Puiši centās, bet daudz kļūdu. Tas vairāk saistīts ar psiholoģiju. Ja puiši spēj atraisīties, tad spēle aiziet un pārņemam iniciatīvu. Otrais puslaiks tam bija pierādījums, bet pārāk lielais saspringums ir saistīts ar mazo pieredzi. Tagad paliek vēl spēles pret abiem Latvijas kausa finālistiem "Ežiem" un "Garkalne/Livonia". Spēlēsim ar spēcīgāko sastāvu un centīsimies izrādīt pretestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!