Foto: Publicitātes foto

Nedēļas izskaņā daudzi klasiskās mūzikas cienītāji steidza uz Dzintaru koncertzāli, lai klātienē baudītu divu pasaules līmeņa operdziedātāju – latviešu soprāna Kristīnes Opolais un čehu tenora Pāvela Černoha – spožo sniegumu.

Starp pasākuma viesiem bija daudz sabiedrībā zināmu cilvēku, no kuriem liela daļa šovasar regulāri sastopami Dzintaros, baudot daudzveidīgo muzikālo piedāvājumu.

Sestdienas, 5. augusta, vakarā baudīt Opolais un Černoha sniegumu bija ieradušies bijušie Valsts prezidenti Valdis Zatlers ar sievu Lilitu un Guntis Ulmanis ar kundzi Ainu, uzņēmēja Benita Sadauska ar draugu, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, bijušais premjers Aigars Kalvītis ar sievu un daudzi citi.

Abi solisti uzstājās kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri temperamentīgā itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā, un krāšņā galā koncerta programma bija sadalīta divās daļās. Tās pirmajā daļā solisti izpildīja ārijas un duetus no Džakomo Pučīni un Džuzepes Verdi operām, bet koncerta turpinājumā klausītājus priecēja slavenā Antonīna Dvoržāka "Nāras" ārija, Franča Lehāra "Jautrā atraitne" un citi skaņdarbi. Programma skanēja piecās valodās – itāļu, čehu, krievu, latviešu un vācu valodā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!