Foto: Valsts policija
Pērn atbrīvotajam Vjačeslavam jūlijā pie kāda nama Rīgā, Laboratorijas ielā, ar apvainojumiem uzbruka vīrietis un viņa sieva Sņežana – abi apgalvoja, ka Vjačeslavs sievieti esot aplaupījis. Notikušajā iesaistīja arī policiju, kurai Vjačeslavs pateicīgs par laipno un profesionālo rīcību kutelīgajā situācijā.

"5. jūlijā pie Laboratorijas ielas 18 nama man klāt pienāca nepazīstams vīrietis, apvainoja, ka es 12. jūnijā aplaupīju viņa sievu. Viņš man draudēja, grūstīja. Līdz dūru vicināšanai gan nenonācām," klāsta Vjačeslavs. Drīz vien ieradusies arī uzbrucēja sieva Sņežana. "Sņežana bļaustījās, ka ir māte mazajam, gadu vecajam bērnam, kurš palicis mājās. Viņa bija ļoti agresīva, apgalvoja, ka es viņu esmu pie bankomāta aplaupījis, izvarojis, iemetis mašīnā un aizvedis uz Lietuvu," par notikušo stāsta Vjačeslavs.

Izsaukta arī policija. Ieradušās vairākas likumsargu ekipāžas. Vjačeslavs atminas, ka, atbraucot policijai, Sņežana kļuvusi vēl agresīvāka, kliegusi, ka vīrietis esot ne vien izvarotājs, bet arī pedofils. Pēc ilgas stīvēšanās Sņežana tomēr piekritusi doties uz policijas iecirkni. Viņas vīrs devies mājās pie mazuļa, bet sieviete kopā ar Vjačeslavu aizvesta uz iecirkni Gogoļa ielā.

"Pirmo reizi dzīvē biju savaldīgs un mierīgs, kaut iekšēji biju apjucis par notiekošo. Man par lielu izbrīnu, policisti bija ļoti mierīgi un savaldīgi," notikušo vērtē vīrietis. "Arī policijas iecirknī Sņežana izraisīja konfliktus, taču policijas darbinieki bija pacietīgi," teic Vjačeslavs.

Līdz ar Sņežanu, Vjačeslavs iecirknī sniedza savus paskaidrojumus par notikušo, policija viņu palaidusi mājās. Kamēr vīrietis uzturējās iecirknī, Sņežana iesniegumu par aplaupīšanu tā arī neuzrakstīja. Kā apgalvo Vjačeslavs, beigu beigās policistiem Sņežana esot atzinusies, ka 170 eiro lielo bērnu naudu notriekusi, bet vīram pavēstījusi stāstu par aplaupīšanu un izvarošanu.

"Kas gan būtu domājis, ka teikšu paldies policijas darbiniekiem par viņu profesionālo darbību, pieklājību un pacietību," pēc notikušā secina Vjačeslavs.

Portāls "Delfi" Valsts policijā noskaidroja, ka saistībā ar 5. jūlijā noritējušajiem notikumiem Laboratorijas ielā, policija pieņēma lēmumu atteikt uzsākt kriminālprocesu, jo nekonstatēja noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!