Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Arnis atsūtījis fotogrāfiju, kurā dokumentējis, kā piektdienas pēcpusdienā virzienā uz Juglu pa Brīvības ielu Rīgā brauc jaunietis, sēžot uz automobiļa jumta.

Arnis noteikošo apraksta, stāstot, ka pa Brīvības ielu virzienā uz Juglu brauc "vietējās slavenības".

Jaunietis drosmei iedzerot aliņu un uzpīpējot. Uz jumta sēdošais arī visu filmējot, teic Arnis.

No Arņa paustā noprotams, ka aculiecinieks ir nobažījies par jaunieša pārgalvību, kā arī pauž satraukumu par viņa drošību.

Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte portālam "Delfi" skaidro, ka aculiecinieka fiksētajā fotogrāfijā redzami vairāki ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi.

"Pasažieris neatrodas tam paredzētajā sēdvietā, nav piesprādzējies, kā arī traucē transportlīdzekļa vadītājam, novēršot uzmanību. Savukārt transportlīdzekļa vadītājs nedara visu iespējamo, lai neapdraudētu citus ceļu satiksmes dalībniekus. Turklāt vadītājs ved pasažieri, kurš nav piesprādzējies," noteikumu pārkāpumus precizē Grāvīte.

Par konkrēto ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu pasažierim izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu 15 eiro apmērā. Vadītājam, kurš pieļāvis pārkāpuma īstenošanu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu 30 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!