Foto: KTM

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") sestdien Beļģijā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta 15. posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijas braucienā pirmais veica startu, tomēr pirmajā līkumā piedzīvoja nelielu aizķeršanos un atkāpās uz ceturto pozīciju, turpinājumā vairs nespējot tikt daudz augstāk. Kvalifikācijā uzvarēja šveicietis Žeremijs Sīvers, kuram sekoja beļģis Žiljēns Lībers, bet Jonass atpalika par 17 sekundēm.

Abi sacīkšu finālbraucieni risināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 15.posma sacensībām līderim Jonasam ir 589 punkti. Ar 539 punktiem seko Sīvers, bet trešais ar 437 punktiem ir dānis Tomass Čērs Olsens, kurš sestdien kvalifikācijā palika piektais.

Jonass šosezon triumfējis sešos posmos un bijis labākais 13 braucienos. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

Aizvadīto sezonu Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ noslēdza priekšlaicīgi, bet neskatoties uz sezonas beigu posmu izlaišanu, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015. gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!