Foto: F64
"Liepāja/Mogo" komanda sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 18.kārtas spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0) savā laukumā uzveica RFS vienību.

Spēles rezultātu jau pirmajās minūtēs ar tālsitienu atklāja Artūrs Karašausks, bet 82.minūtē, izmantojot pretinieku kļūdu, mājinieku pārsvaru dubultoja Raivis Andris Jurkovskis.

Dueli RFS noslēdza mazākumā, jo divus brīdinājumus nopelnīja serbu aizsargs Milans Savičs.

Karašausks ar sešiem precīziem sitieniem virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā tagad panācis Jūrmalas "Spartaka" krievu pussargu Jevgēņiju Kozlovu un "Ventspils" vienības nigērieti nigērietis Aijegunu Tosinu.

Aizvadītajā mačā laukumā pirmoreiz šogad izgāja RFS uzbrucējs Sergejs Vorobjovs, kurš pavasarī cieta smagā autoavārijā. Tāpat RFS rindās debitēja Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra, kurš laukumā nebija izgājis gadu.

Iepriekšējos abu komandu savstarpējos mačos virslīgā šosezon ar 1:0 un 2:0 uzvarēja RFS komanda.

Liepājnieki virslīgā uzvarēja trešajā spēles pēc kārtas, iepriekš pārspējot arī tuvākos konkurentus cīņā par pirmo trijnieku "Riga" un "Jelgavu".

RFS iepriekšējo maču aizvadīja pirmdien, kad savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Metta/Latvijas Universitāte" (LU) komandu. RFS labā vienīgos vārtus savā debijā guva uzbrucējs Eduards Višņakovs, kurš arī nopelnīja sarkano kartīti, saņemot divu spēļu diskvalifikāciju.

Vēl divas 18.kārtas spēles tiks aizvadītas svētdien, kad turnīra līdere "Spartaks", kas trešdien pārceltajā mačā cieta sakāvi ar 0:4 pret "Ventspili", viesosies pie "Jelgavas", bet divu galvaspilsētas komandu duelī trijnieku kārojošā "Riga" savā laukumā uzņems "Metta/LU".

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 28 punktiem 14 mačos joprojām ir "Spartaks", kurai tagad līdz trim punktiem pietuvojusies jau 15 cīņas aizvadījusī "Liepāja/Mogo" vienība, bet "Ventspils" ar 23 punktiem joprojām ir trešā.

Ceturtā ar 20 punktiem ir "Riga", kamēr RFS ir 19 punkti, bet 17 punktus nopelnījusi "Jelgava". Savukārt turnīra tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz "Metta/LU".

Kā ziņots, virslīgas astotā komanda "Babīte/Dinamo" pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!