Foto: fiba.com

Latvijas U-16 basketbola izlase Eiropas kadetu čempionāta otrajā spēlē sestdien Melnkalnē ar rezultātu 58:48 (18:12, 13:7, 11:15, 16:14) pārliecinoši pārspēja Zviedrijas vienaudžus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Ojārs Bērziņš.

Spēles ceturtajā ceturtdaļā latvieši neļāva pretiniekiem tikt tuvāk par deviņiem punktiem, svinot pirmo panākumu čempionātā.

Čempionāta pirmajā mačā latvieši ar 70:91 piekāpās vienai no kontinenta spēcīgākajā komandām Spānijai, bet zviedri ar 45:77 zaudēja Melnkalnei, kas būs Latvijas pretiniece svētdien.

Pēc viena apļa turnīra visas komandas sagaidīs astotdaļfināls, D grupas komandām spēkojoties ar C apakšgrupas (Francija, Igaunija, Krievija, Itālija) vienībām. Astotdaļfinālu uzvarētāji turpinās cīņu par medaļām, bet zaudētāji spēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Latvijas un Zviedrijas basketbolisti, gatavojoties čempionātam, tikās divās savstarpējās pārbaudes spēlēs, latviešiem izcīnot divas uzvaras ar 85:81 un 65:44.

Latvijas U-20 un U-18 vīriešu izlases šovasar pamanījās sava vecuma Eiropas čempionātos palikt pēdējā vietā. Jauniešu izlase zaudēja vietu augstākajā divīzijā, bet juniori arī nākamgad cīnīsies spēcīgāko vienību saimē, jo 2018. gadā Eiropas U-18 čempionāts risināsies Latvijā.

Latvijas U-16 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Kristaps Ķilps (Ventspils "Spars"), Ojārs Bērziņš, Daniels Gersons (abi - Valmiera), Roberts Bērziņš, Emīls Krūmiņš (abi - "Rīga"/DSN), Kristofers Strautmanis (Saldus), Jēkabs Beks (Bambergas "Brose", Vācija), Everts Ramza, Artūrs Niedra (abi - BJBS "Rīga"), Valters Vuciņš, Rodijs Mačoha (abi - Liepāja), Nikolajs Atanasovs ("Rīga/Rīdzene").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!