Foto: DELFI

Maksātnespējīgā "KVV Liepājas metalurga" potenciālie ieguldītāji ir no trešajām valstīm un sarunas ar ieinteresētajiem pircējiem varētu noslēgties jau tuvākajā laikā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Atbildīgās nozares ministrs atzina, ka uzņēmumam ir diezgan lielas problēmas un potenciālajiem investoriem esot daudz interesējošo jautājumu. Vienlaikus ministrs pauda cerību, ka līdz darījuma noslēgšanai palicis neilgs laiks un iznākums sarunām būs pozitīvs.

Tāpat Ašeradens pauda pārliecību, ka ir iespējams, ka "KVV Liepājas metalurgs" atsāks darbu.

Jau ziņots, ka piedāvājumus par maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" iespējamo iegādi iesnieguši vairāki pretendenti, un valdība informēta par "KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas procesa norisi, kā arī potenciālo investoru interesi.

Iepriekš izskanējis, ka investoriem "vairāk vai mazāk ir metalurģijas vai metālapstrādes pieredze". Patlaban iesniegtie piedāvājumi gan vēl nav saistoši, taču potenciālie ieguldītāji sākuši padziļināto izpēti (due diligence).

Jau ziņots, ka "KVV Liepājas metalurgs" mantas pārdošanas termiņš ir pagarināts līdz 16.jūnijam. Atbilstoši Maksātnespējas likumam mantas pārdošanas termiņš ir seši mēneši no maksātnespējas procesa pasludināšanas dienas, tādējādi šis termiņš iepriekš bija 2017.gada 16.marts.

Pārdošanas plānā pamatnostādnes nav mainītas - administrators iesaka pārdot uzņēmuma mantu kā lietu kopību, jo tikai šādā gadījumā iespējams atjaunot ražošanu.

Tāpat vēstīts, ka 2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!