Foto: LETA
Izskatīšanai valdības iknedēļas sēdē iesniegti vairāki ar valsts budžetu saistīti informatīvie ziņojumi, kurus ministri uzklausīs otrdien, liecina papildinātā Ministru kabineta (MK) sēdes darba kārtībā.

Kā plānots, Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) aiz slēgtām durvīm ministrus iepazīstinās ar Finanšu ministrijas aktuālāko informāciju par valsts budžetu 2018. gadam un vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020. gadam.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) informēs ministrus par risinājumiem elektroenerģijas obligātās iepirkumu komponentes stabilizēšanai un par iespēju ieviest pasākumus nebanku aizdevēju patērētāju kreditētāju izsniegto aizdevumu pieauguma ierobežošanai.

Veselības ministre Anda Čakša iepazīstinās ar informatīvo ziņojumu par iespēju organizēt centralizētos iepirkumus zāļu iegādei valsts ārstniecības iestādēs.

Un labklājības ministrs informēs par priekšlikumiem valsts speciālā budžeta izdevumu pieauguma ierobežošanai saistībā ar izmaiņām darbnespējas lapu izsniegšanas un apmaksas kārtībā.

Vēstīts, ka Labklājības ministrijai un Veselības ministrijai otrdien būs jānāk klajā ar priekšlikumiem, kā ierobežot sociālā budžeta izdevumus.

"Mēs redzam, ka vēl joprojām pieaug sociālā budžeta izdevumi slimības lapām, summas aug un arī slimību lapu skaits aug," iepriekš skaidroja finanšu ministre, piebilstot, ka summu pieaugumu var izskaidrot ar vidējās darba algas kāpumu.

"Satraucoši ir tas, ka, pat neskatoties uz to, ka mēs nākamajā gadā plānojam ieguldīt veselības nozarē apmēram 200 miljonus eiro, tās tendences jeb prognozes nerāda uzlabojumus slimību lapu skaita ziņā. Tas nav pareizi. Ja mēs investējam līdzekļus, būtu svarīgi, ka mēs redzam arī kādu praktisku uzlabojumu," uzsvēra Reizniece-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!