Foto: LETA

Latvijas futbola izlase ceturtdien, 31. augustā, Budapeštā 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas B grupas spēlē ar 1:3 (1:2) piekāpās Ungārijas valstsvienībai, sasniedzot jaunu valstsvienības antirekordu.

Latvijas izlasei tas bija astotais zaudējums pēc kārtas. Pēdējo reizi Latvijas izlase uzvaras prieku izjuta pirms gada 6. septembrī, kad viesos tika izmocīts panākums pār Andoru ar 1:0.

Latvijas izlase visus trīs vārtus zaudēja pēc standartsituācijām, bet vienīgos vārtus guva pēc pretinieku rupjas kļūdas aizsardzībā. Ungārijas izlases aizsargu kļūdu izmantoja Gints Freimanis, 40 minūtē samazinot rezultāta starpību līdz 1:2. Pirms tam sestajā minūtē pēc soda sitiena ar galvu precīzi sita Tamašs Kadars, bet 26. minūtē Adams Salai pēc stūra sitiena panāca 2:0.

Otrā puslaika sākumā Latvija izveidoja vienīgo ļoti bīstamo momentu pie pretinieku vārtiem, bet izlīdzināt rezultātu Freimanim neizdevās. Savukārt 68. minūtē ungāri atguva divu vārtu pārsvaru pēc Aleksandra Solovjova darbības. Sākumā viņš apturēja pretinieku, nopelnot dzelteno kartiņu, bet pēc izpildītā soda sitiena raidīja bumbu savos vārtos.

Savu neveiksmju sēriju Latvijas izlase centīsies pārtraukt svētdien Rīgā, kad uzņems Šveices izlasi. Pēc tam oktobrī Latvijai atliks pēdējās divas spēles 2018. gada Pasaules kausa atlases ietvaros - izbraukumā pret Farēru salām un mājās pret Andoru.

Latvijas izlase 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas B grupas kopvērtējumā saglabā pēdējo vietu, atpaliekot arī no Farēru salām un Andoras. Līdere grupā ar 21 punktu ir Latvijas nākamā pretiniece Šveice, 18 punkti ir Portugālei, 10 punkti - Ungārijai, Farēru salu izlasei ir 5 punkti, bet Andorai - četri. Latvija ir pastarīte ar septiņās spēlēs gūtiem trīs punktiem par jau pieminēto uzvaru pirms gada pār Andoru.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!