Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais bokseris, pasaules čempiona titula īpašnieks Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā Mairis Briedis atzīst, ka gatavošanās gaidāmajai cīņai ar kubieti Maiku Peresu Pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfinālā notiek ļoti atbildīgi, jo šā turnīra specifika ir īpaša.

"Tas nav basketbols ar pārbaudes spēlēm, te viss ir strikti - ja zaudē, uzreiz izlido," preses konferencē izteicās Briedis. "Papildus motivāciju dod tas, ka pie manis ir WBC čempionu josta, un tā savulaik piederējusi arī Muhamedam Ali."

Gaidāmajam pretiniekam, kubietim Maikam Peresam, Briedis gatavojas īpaši, jo pirmo reizi karjerā tiksies ar bokseri - kreili. Arī Maira treneris Sandis Kleins atklāja, ka visi sparinga partneri izvēlēti kreiļi.

"Atkal esam ierindā, atkal gatavojamies, mērķi ir lieli," norāda Latvijas bokseris. "Pirmo reizi gatavojamies kreilim, tas ir specifiski, nav kā parasti. Kāpēc izvēlējos Peresu? Ja viņu uzvarēšu, nākamais pretinieks arī būs kreilis, ukrainis Oleksandrs Usiks. Tāpēc bija šī izvēle, lai iegūtu šo pieredzi."

Kubietis Maiks Peress preses konferencē bija ierasti mazrunīgs, atkārtoti paužot pārliecību, ka no Rīgas var aizbraukt kā uzvarētājs. "Gaidu labu cīņu, jo Mairis ir pasaules čempions," viņš teica. "Bet esmu pārliecināts par sevi, savām sajutām. Ar boksu nodarbojos jau 26 gadus, lai būtu labākais."

Nedz Maira Brieža, nedz Maika Peresa treneri neatklāja gatavošanās darba detaļas, vien norādīja, ka viss rit "pēc plāna".

Uz portāla "Delfi" jautājumu, vai mačam pret Latvijas bokseri viņš gatavojas īpaši, Maiks Peress atbildēja: "Es pats esmu īpašs! Un jā, es gatavojos īpaši, jo man ir mērķis - pasaules čempions. Es gribu būt labākais pasaulē, un es ticu, ka varu triumfēt šajā Supersērijā un iegūt Muhameda Ali balvu!"

"Peress divus gadus nav boksējies, pēdējais mačs bija pret Heju, bet viņš nebūs tik lēns kā toreiz, jo tomēr ir cita svara kategorija, boksēs citādi," pretinieku raksturo Maira Brieža treneris Sandis Kleins. "Iepriekšējā Maika cīņa bija pārāk īsa, tur nebija, ko skatīties. Mēs nezināms, kāds viņš būs, bet sagaidām, ka labākajā formā, jo arī gatavojas turnīram."

Maiks Peress gan esot ringā ticies ar citiem Latvijas bokseriem, taču tas bijis sen un nekādas atmiņas par šīm cīņām nav saglabājušās. "Šķiet, tas bija pasaules čempionātā, kad man bija 15 vai 16 gadu," viņš teica. "Neatceros pretinieku, bet es uzvarēju."

Kā ziņojām, Pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla mačs starp Mairi Briedi un Maiku Peresu notiks "Arēnā Rīga" šā gada 30. septembrī

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!