Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas futbola iepriekšējo divu gadu labākais tiesnesis Andris Treimanis un viņa palīgu brigāde pirmdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē Varšavā kļūmīgi neieskaitīja Polijas futbola zvaigznes Roberta Levandovska gūtos vārtus, kas gan mājiniekiem netraucēja ar 3:0 (1:0) uzvarēt Kazahstānu.

Spēles 72.minūtē, kad Polija atradās vadībā, Levandovskis izdarīja brīvsitienu pa vārtiem. Kazahstānas izlases vārtsargs Davids Loria bumbu aizskāra, taču tā pret zemi atsitās jau aiz vārtu līnijas un izlēca laukumā, kas bija labi redzams atkārtojumā. Tiesa, Treimanis un neviens cits no Latvijas tiesnešu brigādes soģiem to nemanīja.

Minhenes "Bayern" zvaigzne Levandovskis bez vārtu guvuma šajā mačā gan nepalika, jo 85.minūtē pret viņu tika pārkāpti noteikumi Kazahstānas soda laukumā, Treimanis piešķīra 11 metru soda sitienu, kuru Polijas futbola šī brīža lielākā zvaigzne droši realizēja.

Tāpat mājiniekiem vārtus guva Arkadjušs Miliks, kurš rezultātu atklāja jau 11.minūtē, kā arī aizsargs Kamils Gliks, 74.minūtē pārsvaru dubultojot.

Jūnijā tika ziņots, ka Treimanis ar savu tiesnešu brigādi ir iekļauts Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) tiesnešu pirmās kategorijas sarakstā, kas viņiem ļaus pretendēt nākamās sezonas pirmajā pusē apkalpot UEFA Čempionu līgas grupu kārtas un nacionālo izlašu spēles.

Latvijas soģu brigāde, kurā bez Treimaņa darbojas arī līnijtiesneši Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs, kā arī tiesneša asistenti Raimonds Tatriks, Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs, aizvadītajā sezonā tiesāja trīs UEFA Eiropas līgas spēles, kā arī apkalpoja 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli starp Luksemburgas un Francijas izlasēm.

Vēl E apakšgrupas kvalifikācijas turnīrā pirmdien Dānija viesos ar 4:1 (2:1) sagrāva Armēniju, trīs vārtus gūstot Tomasam Delanijam, bet Melnkalne mājās ar 1:0 (0:0) uzveica Rumāniju, uzvaru 75.minūtē nodrošinot Stevenam Jovetičam. Rumāņiem pēc šīs spēles zuda pat teorētiskas izredzes tikt pie ceļazīmes uz finālturnīru.

Divas kārtas pirms apakšgrupu turnīra noslēguma līdere ar 19 punktiem ir Polija, kurai ar 16 punktiem seko Melnkalne un Dānija, kuras arī pretendē uz ceļazīmes iegūšanu. Tikmēr Rumānijai ir deviņi, Armēnijai seši, bet Kazahstānai divi punkti.

Vācijas un Anglijas futbola izlases, pirmdien tiekot pie kārtējām uzvarām 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra spēlēs, spēra platu soli pretim ceļazīmēm uz finālturnīru.

Vācijas izlase C apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 6:0 (4:0) sagrāva Norvēģiju, kvalifikācijas turnīrā tiekot pie astotā panākuma tikpat mačos.

Jau cīņas 21.minūtē mājinieki bija vadībā ar 3:0. Uzvarētājiem divus vārtus guva 21 gadu vecais uzbrucējs Timo Verners, kurš reizi izcēlās arī piektdien notikušajā kvalifikācijas mačā pret Čehiju.

Tāpat ar precīziem sitieniem izcēlās Mesuts Ezils, Juliāns Drakslers, Leons Gorecka un Mario Gomess.

Vācija jau pirmdien būtu nodrošinājusi pirmo vietu grupā, ja Ziemeļīrija zaudētu punktus spēlē pret Čehiju, tomēr tā savās mājās svinēja panākumu ar rezultātu 2:0 (2:0), saglabājot teorētiskas izredzes vāciešus vēl apsteigt.

Ziemeļīriem pirmdien ar precīziem sitieniem izcēlās Džonijs Evanss un Kriss Brants, garantējot komandai vismaz otro vietu turnīrā, kas ļaus piedalīties pārspēlēs par ceļazīmi uz nākamajā gadā Krievijā gaidāmo turnīru.

Tikmēr vēl vienā C apakšgrupas spēlē Azerbaidžāna mājās ar 5:1 (2:0) sagrāva Sanmarīno, kas uzvarētājiem ļāva pakāpties uz trešo vietu kopvērtējumā.

Vācijai pēc astoņām kārtām ir 24 punkti, kamēr ar 19 punktiem seko Ziemeļīrija. Tikmēr Azerbaidžānai ir desmit, Čehijai deviņi, Norvēģijai septiņi punkti, bet Sanmarīno ir tukšā.

Nākamajā kārtā oktobra sākumā abas grupas līderes tiksies savā starpā.

Savukārt F apakšgrupas līdere Anglija savās mājās ar 2:1 (1:1) uzvarēja Slovākiju, taču laukuma saimniekiem cīņas gaitā nācās atspēlēties.

Rezultātu jau trešajā minūtē atklāja slovāks Stanislavs Lobotka, taču 37.minūtē Eriks Daiers panāca neizšķirtu, bet 59.minūtē ar ļoti skaistu sitienu uzvaras vārtus angļiem guva 19 gadus vecais Mančestras "United" kluba talants Markuss Rešfords.

Anglija izcīnīja sesto uzvaru astoņos mačos, taču arī šajā kvalifikācijas ciklā vēl nav zaudējusi.

Tikmēr pamatīgu sagrāvi Ļubļanā piedzīvoja Lietuva, kura ar 0:4 (0:1) kapitulēja Slovēnijai. Uzvarētājiem divus vārtus, abus ar 11 metru soda sitieniem, guva Josips Iličičs.

Savukārt vēl vienā spēlē Skotija mājās ar 2:0 (1:0) pieveica Maltu.

Divas kārtas pirms kvaklifikācijas noslēguma Anglijai ir 20 punkti, kurai seko Slovākija ar 15, kā arī Skotija un Slovēnija ar 14 punktiem, šīm trim komandām cīnoties par otro vietu grupā. Tikmēr Lietuvai ir pieci punkti, bet Malta visos astoņos mačos ir zaudējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!