Foto: LETA

Kubas boksera Maika Peresa treneris Šadīds Suluki ir pārliecināts, ka viņa audzēkni 30. septembrī gaidāmajā Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla mačā Rīgā neietekmēs nedz iespējami drēgnais Latvijas rudens, nedz Mairi Briedi atbalstošās skaļās tribīnes, nedz fakts, ka viņa pretinieks ir WBC čempions, jo Briedis esot kārtīgi "izstudēts".

Suluki sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra to, ka Latvijas bokseris pirmo reizi karjerā cīnīsies pret pretinieku–kreili, kamēr Peresam labās stājas oponents ir pierasta lieta. "Briedim tas varētu sagādāt problēmas, jo viņš iepriekš nekad ringā nav ticies ar kreisās stājas bokseri," saka kubieša treneris. "Tā viņam būs pilnīgi jauna pieredze, kamēr Maiks visu mūžu ir cīnījies ar labās stājas pretiniekiem, viņam tas ir ierasts un nebūs nekas jauns. Turklāt Mairis par pretinieku ir izvēlējies ļoti labu kreili!"

Gatavojoties mačam, Peress un viņa treneris ir kārtīgi izpētījuši Maira Brieža boksēšanās stilu, un šajā ziņā kubiešiem ir nelielas priekšrocības, jo viņi varēja izstudēt Latvijas sportista jaunākās cīņas, kamēr no Peresa gaitām ringā esot bijis pieejams tikai pirms diviem gadiem aizvadītais mačs, savukārt jaunākā cīņa nebijusi pat minūti gara. Iepriekšējo cīņu Peress aizvadīja šā gada jūnijā, pēc 29 sekundēm nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. "Tur nebija, ko skatīties," preses konferencē atzina Brieža treneris Sandis Kleins.

"Kad gatavojamies cīņai ar kādu, ļoti rūpīgi viņu izpētām," stāsta Šadīds Suluki. "Mairis ir labs cīnītājs, bet arī viņam ir savas stiprās un vājās puses. Mēs mēģināsim tik galā ar Maira spēcīgajām īpašībām un izmantot viņa vājos punktus."

"Kubieši jau sen pazīstami ar savu boksa skolu, tāpat ir ar bijušo PSRS, taču Mairis nāk no kikboksa, un tad ir jautājums, cik liela ir viņa boksa pieredze. Kikbokss ir ļoti atšķirīgs no boksa, taču es nekādā veidā negribu noniecināt Briedi, jo viņš tomēr ir pasaules čempions, taču runājot par skolu - vai viņam patiešām ir PSRS skola jeb tā jau ir Latvijas?" nosaka Peresa treneris.

31 gadu vecais Peress karjeras laikā izcīnījis 22 uzvaras, 14 no tām noslēdzot ar nokautu, vienu reizi cīnījies neizšķirti un cietis divus zaudējumus. Peress ir 2004. gada pasaules junioru čempions. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015. gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

Suluki apgalvo, ka viņa audzēkni nekādi neietekmēs arī pilnās "Arēna Rīga" tribīnes, kas atbalstīs Briedi (cīņas rīkotāji atklāja, ka 75% no jau nopirktajām biļetēm iegādājušies vietējie līdzjutēji - aut.). "Tas, ka viņš cīnīsies savās mājās, dod Mairim nelielas priekšrocības, taču tajā brīdī, kad noskanēs gongs, ringā būs tikai viņi divi. Skatītāji nepalīdzēs, viņi nevar uzņemt sitienus Maira vietā, un vienīgais cilvēks, kurā viņš klausīsies, ir treneris," saka Suluki. "Turklāt kliedzieni, svilpieni un ovācijas var apklust, skatoties, kā pavērsīsies cīņas gaita. Maiks ir cīnītājs, vecās skolas bokseris. Viņš nāk cīnīties, un viņam ir vienalga, kur tas notiek, kas ir pretinieks. Tribīnes, kas atbalsta pretinieku viņam neko nenozīmē."

Ņemot vērā, kā ir iesācies septembris un kādas ir laika prognozes, var gadīties, ka mača laikā Rīgā valdīs ļoti drēgns laiks, taču arī tas Kubā dzimušajam, bet tagad Īrijā dzīvojošajam Peresam nekādas problēmas nesagādās. " Maiku tas noteikti nekādi neietekmēs, mēs parūpēsimies, lai Maiks ir siltumā, lai viņš ir iesildījies, un nestaigāsim apkārt vairāk nekā tas nepieciešams," norāda Sukuki. "Rudens nebūs problēma, un mēs jau arī iepriekš esam bijuši aukstās zemēs."

Kāda bija pieredzējušā trenera pirmā doma, kad viņš uzzināja, ka Mairis izvēlējās pretiniekos Peresu? "Ka tā ir liela Maira kļūda! Atnāciet 30. septembrī uz arēnu un redzēsiet!" ar smaidu sarunu pabeidza Šadīds Suluki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!