Foto: EPA/Scanpix/LETA
Veicot DNS testu pierādīts, ka izcilajam sirrealistam Salvadoram Dalī nav bijusi ārlaulības meita, kā to apgalvoja kāda spāņu sieviete – taro kāršu licēja Marija Pilara Abela Martinesa (attēlā), raksta ārvalstu prese.

Martinesa, kura dzimusi 1956. gadā, vērsās tiesā ar apgalvojumu, ka viņas mātei un slavenajam māksliniekam bijusi mīlas dēka aptuveni gadu pirms viņas piedzimšanas.

Pirmo reizi sieviete ar šādu paziņojumu nāca klajā jau 2015. gadā, bet tikai šovasar, jūnijā, Madrides tiesa izdeva rīkojumu par spāņu ģēnija ekshumāciju, lai iegūtu paraugu paternitātes testa veikšanai.

Sešas nedēļas pēc ekshumācijas Dalī fonds izplatījis paziņojumu, kurā teikts, ka šobrīd pārliecinoši pierādīts, ka Martinesa un Dalī nav radinieki. Fonda pārstāvji pauduši prieku, ka beidzot "šis absurdais apbalvojums ir atrisināts".

Ja izrādītos, ka Martinesa ir Dalī meita, viņa varētu pretendēt uz daļu no mākslinieka mantojuma, ko viņš ir novēlējis Spānijas valstij.

Taču sieviete jau iepriekš teikusi, ka, pirmkārt, vēlas tikt atzīta par Dalī meitu un pieņemt viņa uzvārdu. "Es vēlos zināt, kas es esmu. Tas ir tas, uz ko es ceru. Vēlos uzzināt patiesību," paudusi Martinesa.

Salvadora Dalī mirstīgās atliekas tiks pārapbedītas viņa dzimtajā pilsētā Figeresā.

Salvadors Dalī nomira 1989. gadā, 84 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!