Foto: press.wbr.com, Wes and Alex

Katru nedēļu EHR apkopo populārākās dziesmas lielākajās Eiropas valstīs un, pamatojoties klausītāju balsojumu, veido savu dziesmu topu "EHR Top 40". Šis ir vienīgais tops, kas apvieno Eiropas un Latvijas mūzikas cienītāju gaumes, sniedzot informāciju par visvairāk pirktākajām dziesmām Eiropā, kuras ir populāras tieši Latvijā.

Šonedēļ EHR Top 40 pirmais piecinieks izskatās šādi:

5. vieta. Avicii feat. Sandro Cavazza "Without You"

27 gadus vecais zviedru dīdžejs un producents ir viens no savas valsts "karstākajiem" piedāvājumiem modernās popmūzikas pasaulē, kurš pasaulei pazīstams ar tādām dziesmām kā "Wake Me Up", "You Make Me", "Hey Brother" un daudzām, daudzām citām. Ne velti tieši Zviedrijā viņa dziesma pašlaik atrodas mūzikas topu augstākajā pozīcijā.

Savas divu augstu novērtētu albumu karjeras laikā viņš ir sastrādājies ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā nīderlandiešu dīdžejs Nikijs Romero (Nicky Romero), britu dziedātāja Rita Ora un angļu elektroniskās mūzikas duets AlunaGeorge.

Tagad pienākusi kārta paša tautietim Sandro Kavazam, kura dziesmu "So Much Better" Aviči bija remiksējis jau iepriekš.

4. vieta. Axwell & Ingrosso "More Than You Know"

Interesanti, ka arī šis pēdējos gados ārkārtīgi veiksmīgais dīdžeju duets nāk no Zviedrijas, apstiprinot šīs zemes muzikālās lielvalsts statusu.

Aksvels un Ingroso ir kādreizējās house mūzikas supergrupas "Swedish House Mafia" dalībnieki, kuri pēc grupas izjukšanas 2013. gadā neatmeta mūzikai ar roku, bet turpināja iesākto ne vairs kā trio, bet divatā.

Pavisam nesen jau otro gadu pēc kārtas paši savu Top 100 labāko pasaules dīdžeju sarakstu izveidoja interneta vietnes "Reddit" lietotāji. Viņu vērtējumā saraksta līderis ir nīderlandietis Martins Garikss (Martin Garrix), bet Aksvels un Ingroso ieņem 12. pozīciju.

3. vieta. "One Republic" feat. Seeb "Rich Love"

"Rich Love" ir vēl viens pierādījums amerikāņu grupas "OneRepublic" līdera Raiena Tedera (Ryan Tedder) lieliskajām dziesmu rakstīšanas spējām.

38 gadus vecais Teders, kurš savas karjeras laikā ir ar fantastiskiem hitiem aplaimojis teju visas lielākās mūzikas zvaigznes, ieskaitot Bejonsi (Beyoncé), Arianu Grandi (Ariana Grande) un Edu Šīranu (Ed Sheeran), atrod laiku rakstīt dziesmas arī paša vadītajai grupai, turklāt ne mazāk veiksmīgas.

Pašlaik "One Republic" devušies koncertturnejā kopā ar britu dziesminieku Džeimsu Artūru (James Arthur), kurš nespēj vien beigt slavēt "popdziesmu rakstīšanas guru":

"Tas, ka viņi šajā koncertūrē izvēlējās tieši mani, ir milzīgs kompliments. Padomājiet paši, lielāko daļu koncertu noskatās vismaz 20 000 cilvēku. Tas man dod cerību, ka arī es vēl pēc desmit gadiem varētu būt šeit un to darīt."

2. vieta. Dimitri Vegas & Like Mike vs. David Guetta feat. Kiiara "Complicated"

Sekojot mūsdienu popmūzikas tendencēm, dziesmā "Complicated" apvienojušies slavenākie muzikālie brāļi no Beļģijas, pazīstamākais franču dīdžejs un producents un uzlecoša amerikāņu zvaigzne.

Dimitri Vegas & Like Mike prestižajā britu mūzikas žurnāla "DJ Mag" aptaujā 2015. gadā tika atzīti par labākajiem dīdžejiem pasaulē. 2016. gadā viņi ieņēma 2. vietu, piekāpjoties vien jau pieminētajam Martinam Gariksam.

Rakstot par Deivida Getas panākumiem, mums vienkārši pietrūktu simbolu, bet, ja runājam par Kīāru, tad no Ilinoisas štata nākusī 22 gadus vecā māksliniece savu debijas singlu "Gold" laida klajā 2015. gadā un kompānija "Apple" izvēlējās tās fragmentu izmantot savai "Apple Watch" sērijas reklāmai. Vēl šogad Kīāra bija dzirdama kā viesmāksliniece grupas "Linkin Park" singlā "Heavy".

1. vieta. Louis Tomlinson feat. Bebe Rexha "Back to You"

Topa 1. vietā atgriezies kādreizējās britu puišu grupas "One Direction" dalībnieka Luija Tomlinsona (Louis Tomlinson) un albāņu izcelsmes amerikānietes Bībī Rekšas (Bebe Rexha) kopdarbs.

25 gadus vecais Tomlinsons kļuva slavens kā viena piektā daļa no ārkārtīgi populārās puišu grupas "One Direction", taču pēc tam pierādīja, ka ir kas vairāk par smuku ģīmīti, radot tādas grupas dziesmas kā "Perfect", "Strong" un "Taken".

Tagad viņš tāpat kā pārējie grupas biedri mēģina sevi pierādīt solo mākslinieka satusā, un, spriežot pēc "Back to You" panākumiem, viņam tas tīri labi arī izdodas.

Bībī savos 28 gados ir sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Deivids Geta, Martins Garikss, reperi G-Eazy un elektroniskās mūzikas grupu "Cash Cash", bet par vienu no viņas interesantākajiem sasniegumiem jāmin Eminema (Eminem) un Riannas (Rihanna) kopdarba "The Monster" sarakstīšana.

Ar šādu biogrāfiju gan Luijs, gan Bībī 1. vietu "EHR Top 40" ir godam nopelnījuši!

Ar pārējo "EHR Top 40" saturu, kā arī ar jaunākajām mūzikas ziņām un citiem topiem iepazīsties portālā www.ehrhiti.lv vai EHR aplikācijā.

Android versiju lejupielādē ŠEIT.
iOS versiju lejupielādē ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!