Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks sagaida, ka "World Boxing Super Series" pusfinālā viņa pretinieks būs tieši latvietis Mairis Briedis, kuru uzskata par bīstamu pretinieku.

Pats Usiks savā ceturtdaļfināla mačā, kas notika aizvadītajā nedēļas nogalē Berlīnē, ar tehnisko nokautu pārspēja Vācijas smagsvaru Mario Huku.

"Domāju, ka Briedis uzvarēs Peresu, tā kā mans nākamais pretinieks varētu būt Briedis," pēc sava mača izteicās Usiks, kurš aizstāvēja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona titulu.

Huku ukraiņu bokseris pieveica 10. raundā un iekļuva pusfinālā. "Preses konferencē Huks mani pagrūda un mēģināja sajaukt galvu, taču es esmu auksts kā ledus, kad lieta nonāk līdz prāta spēlītēm," saka Usiks. "Man nevienu brīdi nesāpēja, un saglabāju kontroli. Gribu pateikties turnīra rīkotājiem par iespēju apvienot čempionu jostas smagajā svarā un izcīnīt Muhameda Ali balvu. Tagad es tai esmu vienu soli tuvāk."

"Mums sanāca ļoti laba cīņa," pēc mača atzina Huks. "Uzskatu, ka pirmajos raundos sagādāju Usikam problēmas, taču uz beigām spriedze kļuva pārāk liela. Tagad es paņemšu nelielu atvaļinājumu un izlemšu, ko darīt tālāk."

Kā ziņojām, "World Boxing Super Series" ceturtdaļfināla mačs starp pašreizējo pasaules čempionu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā Mairi Briedi un kubieti Maiku Peresu notiks 30. septembrī "Arēnā Rīga".

"World Boxing Super Series" piedalās astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri, kas izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Vēl boksa supersērijas ceturtdaļfinālā IBF čempions, Krievijas bokseris Murats Gasijevs ringā tiksies ar poli Kšištofu Vlodarčiku, bet WBA čempions, kubietis Juniers Dortikosa cīnīsies ar krievu Dmitriju Kudrjašovu, kurš ir obligātais pretendents uz Briedim piederošo WBC čempiona jostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!