Otrdien, 12. septembrī, "Delfi" aculiecinieks Aldis Rīgā, Hospitāļu ielā 1 (korpuss 3), novērojis celtnieku brigādi, kuri rosījušies pa slapjo ēkas jumtu un nav ievērojuši darba drošību.

"Paveroties uz ēkas samērā stāvo, pielijušo, slapjo un slideno jumtu, varēja vērot, kā pa to, neievērojot nekādas darba drošības un vispār elementāras piesardzības normas, rosās celtnieki," ziņo aculiecinieks.

"Runa šoreiz nav par to, ka kāds ar pašnāvnieciskām vai citādām nosliecēm sirgstošs celtnieks apdraudētu pats sevi, bet par veselu celtnieku brigādi, kura apdraud apkārtējos," piebilst Aldis, "proti, kuram garāmgājējam gan varētu ienākt galvā, ka virs viņu galvas "karājas" nevis Dāmokla zobens, bet daudz smagāka lietā – celtnieks un viņa spainis ar ķiegeļiem."

Viņš uzskata, ka šo celtnieku darbošanos var pārtraukt Valsts Darba inspekcija (VDI) vai kāda cita institūcija. "Viens kļūmīgs solis un labākajā gadījumā jūs uz galvas dabūsiet no septītā stāva augstuma krītošu ar ķieģeļiem pildītu spaini, sliktākajā – to pašu spaini komplektā ar celtnieku. Varbūt VDI vai kādai cita institūcijai būtu pienākums pārtraukt šo neprātu?" pārliecināts ir video autors.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!