Foto: PantherMedia/Scanpix

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) pret 95 Krievijas sportistiem atcels apsūdzības, jo nav izdevies iegūt pietiekami daudz pierādījumu par atlētu līdzdalību šīs valsts vērienīgajā dopinga programmā, otrdien vēsta laikraksts "The New York Times".

Laikraksta rīcībā nonāca WADA ģenerāldirektora Olivjē Nigli parakstīts dokumentus, kurā teikts ka pret 95 no 96 aizdomās turētajiem Krievijas atlētiem izmeklēšana tiks beigta, jo nav izdevies iegūt daudz pierādījumu.

Sportistu uzvārdi netiek atklāti, taču, visticamāk, ka tie ir atlēti no Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas jeb tā dēvētā kanādiešu jurista Ričarda Maklarena ziņojuma, kurā tika apgalvots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015.gadam vairāk kā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

Maklarena ziņojumā tika atklāts, ka Soču olimpisko spēļu laikā 12 Krievijas sportistiem, kuri izcīnīja medaļas, bijušas pozitīvas dopinga analīzes, taču tās tika samainītas pret negatīviem paraugiem.

WADA apturēja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, ka arī slēdza Maskavā bāzēto antidopinga laboratoriju. Savukārt Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju, bet Krievijas paralimpiskā komanda netika pielaista startam 2016. gada Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs.

Maskava līdz šim ir noliegusi, ka Krievijā būtu darbojusies valsts izveidota dopinga programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!