Foto: stock.xchng
Latvijas vīru un dāmu galda tenisa izlases trešdien Luksemburgā ar zaudējumiem sāka Eiropas čempionātu komandām, kurā abas vienības startē vājākajā divīzijā.

Latvijas vīri sīvā cīņā ar 2-3 zaudēja Kiprai, bet dāmas ar 0-3 atzina Bosnijas un Hercegovinas pārākumu. Vīriešiem pa vienai uzvarai izcīnīja Artūrs Reinholds, kurš savu pretinieku pārspēja attiecīgi ar 3-2 (9:11, 11:7, 11:8, 7:11, 12:10), un Leonīds Maslovs, kurš bija pārāks ar 3-0 (11:3, 11:9, 11:9).

Tiesa, Reinholds pēc tam ar 2-3 zaudēja izšķirošajā - piektajā duelī, kamēr divas neveiksmes piedzīvoja Oļegs Kartuzovs, kamēr uzvarētājiem divas uzvaras nodrošināja Hristo Hristonovs. Turpinājumā Latvijas galda tenisisti ceturtdien spēlēs ar Azerbaidžānu, piektdien tiksies ar Norvēģiju, bet sestdien ar Melnkalni.

Savukārt dāmām pa zaudējumam cieta Inta Zdanovska, Diāna Rusinova un Baiba Bogdanova, piedevām Latvijas sportistes kopā spēja uzvarēt vien divos setos. Turpinājumā Latvijas galda tenisistes spēlēs pret Igauniju, Norvēģiju, Skotiju un Maķedoniju.

Eiropas čempionātā pa 16 labākajām komandām kā dāmām tā vīriem spēlē pirmajā divīzijā, vēl pa 16 vienībām ir otrajā divīzijā, kamēr vājākās komandas, tostarp Latvija, kuras cīnās par 33.vietu, ir trešajā divīzijā, kur vīriem ir desmit komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās, bet dāmām sešas. Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!