Foto: Reuters/Scanpix

Anulēts "Danske Bank" filiāles Latvijā dalībnieka statuss Latvijas Centrālajā depozitārijā (LCD), teikts depozitārija publiskotajā informācijā.

"Lēmumu slēgt korespondējošos kontus Latvijas Centrālajā depozitārijā pieņēmām saistībā ar Baltijas valstu centrālo depozitāriju reorganizāciju. Finanšu instrumentu turēšanai klientu vārdā un vērtspapīru darījumu veikšanai Danske Bank turpinās sadarboties ar Nasdaq CSD SE jau Baltijas līmenī. Līdz ar to, visus pakalpojumus klientiem saistībā ar finanšu instrumentiem turpinām sniegt līdzšinējā apjomā, un šīs izmaiņas mūsu klientus nekādā veidā neietekmēs," paskaidroja ''Danske Bank'' Latvijā komunikācijas vadītāja Ieva Zauere.

LCD pārstāvji informē, ka depozitārija valde, pamatojoties uz "Danske Bank" filiāles Latvijā iesniegumu un depozitārija noteikumiem par LCD dalībniekiem nolēmusi no ceturtdienas anulēt "Danske Bank" filiālei Latvijā LCD dalībnieka statusu, slēdzot visus bankas korespondējošos kontus LCD un pilnībā apturot visa veida darbības, kas atļautas "Danske Bank" filiālei Latvijā kā LCD dalībniekam.

Depozitārija dalībnieka statusu "Danske Bank" filiāle Latvijā ieguva 2013. gada maijā.

LCD dalībnieka statuss uzņēmumam dod iespēju depozitārijā savā un klientu vārdā turēt finanšu instrumentus, veikt vērtspapīru darījumus un citas operācijas.

"Danske Bank" filiāle Latvijā ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle. Bankas Latvijas filiāle 2007. gada februārī iekļāvās "Danske Bank Group" sastāvā. Pēc aktīvu apmēra "Danske Bank" filiāle Latvijā 2017. gada jūnija beigās bija 10. lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!