Foto: AP/Scanpix
Intensīvo nokrišņu daudzuma ietekmē ūdens līmenis dažās upēs Latvijas austrumu daļā un citviet Latvijā turpina paaugstināties, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Latvijas austrumu daļā augsnes mitrums ir lielāks nekā ierasti septembrī, tādēļ ilgstošo nokrišņu ietekmē Daugavas baseina mazākajās upēs strauji paaugstinās ūdens līmenis, skaidro meteorologi.

Arī citās Latvijas upēs nokrišņu ietekmē paaugstinās ūdens līmenis, kā rezultātā dažviet draud applūst palienes.

Diennaktī LVĢMC pārstāvji norvērojuši, ka Daugavas augštecē nav būtiskas ūdens līmeņa izmaiņas, savukārt posmā Verhņedvisnka (Baltkrievija) – Vaikuļāni (Latvija) ūdens līmenis pazeminājies par 2-19 centimetriem, bet posmā Jersika – Jēkabpils (Latvija) paaugstinājies par 6-11 centimetriem. Kopš 8. septembra Daugavā posmā Jersika – Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājies par 33-40 centimetriem.

Būtiskas izmaiņas nav novērotas Daugavas labā krasta pietekās Lielajā Juglā un Mazajā Juglā.

Pārējās Daugavas baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās par 1-115 centimetriem. Visstraujāk ūdens līmenis paaugstinājās Pededzē pie Litenes par 115 centimetriem, divās dienās ūdens līmenis paaugstinājies par 158 centimetriem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!