Foto: Džeina Saulīte
13. un 14. oktobrī uz Daugavpils teātra skatuves atgriezīsies maestro Raimonda Paula mūzikls "Dāmu paradīze", kura sižeta pamatā ir analoģiska nosaukuma Emīla Zolā romāns, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Izrāde, kas ir kļuvusi par neatņemamu Daugavpils teātra repertuāra sastāvdaļu, šogad tiks izrādīta jau piekto gadu pēc kārtas. Pārdomās par šīs izrādes fenomenu dalās izrādes režisors un libreta autors Oļegs Šapošņikovs: "Šī izrāde faktiski bija mana pirmā saskarsme ar Daugavpils teātra aktieru trupu radošajā darbā, pirmā režisora pieredze Daugavpils teātrī. Tāpēc varētu teikt - tā bija mana radošā dzimšanas diena. Un katru reizi, kad tiek spēlēta šī izrāde, es piedzīvoju kaut ko līdzīgu tām sajūtām, ko cilvēks jūt savā dzimšanas dienā. "Dāmu paradīze" ir stāsts par mīlestību, kurš tiek izstāstīts ar romantisko un emocionālo Raimonda Paula mūziku. Šķiet, tas arī visvairāk saista mūsu skatītājus."

"Dāmu paradīze" ir arīdzan iemesls, kāpēc Daugavpils teātrī tika izveidota sava dejotāju trupa, kuru vada horeogrāfe Irina Saveļjeva. "Man "Dāmu paradīze" ir īpaša ar personīgu izaugsmi. Es sapratu, ka spēju izdarīt to, ko nekad nebiju domājusi, ka spēšu un ka vispār māku. Un, protams, dejotāju trupas rašanās man ir lielākā šī iestudējuma vērtība. Domāju, ka izrādes "Dāmu paradīze" veiksme slēpjas aktieru un radošās komandas dvēselēs, kas tika ieguldītas darbā pie izrādes. Visi strādāja ar milzīgu atdevi, iedvesmojot viens otru. Iespējams, tāpēc šī izrāde guva tādu rezonansi. Kaut gan, patiesību sakot, tāda atdeve mūsu teātrī ir pie katras izrādes," atceras I. Saveļjeva.

Mūzikls, kura laikā skatītājs nokļūst fantastiskā 19. gadsimta Parīzes versijā, ir stāsts stāsts par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā. Tur aiz pilsētas ārējās romantikas un krāšņajām vitrīnām viņu sagaida arī bargā konkurences, melu un liekulības pasaule. "Dāmu paradīze" ir vēstījums par allaž aktuālo - cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi.

Izrādes muzikālo pavadījumu ir sarakstījis Raimonds Pauls, viena no galveno lomu izpildītājām ir Ilona Bagele, bet galveno vīriešu lomu izpilda Lietuvas rokgrupas "Soul Stealer" solists Jeronims Miļus. Scenogrāfiju un tērpus iestudējumam veidojušas Inga Bermaka Apiaha un Agnese Leilande, horeogrāfe - Irina Saveļjeva.

Biļetes var iegādāties Daugavpils teātra kasē un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!