Foto: Daina Geidmane

Režisors Dmitrijs Petrenko Dailes teātrī iestudējis Ellas Hiksonas lugu "Zēni" – jauniestudējuma pirmizrāde notiks 22.septembrī, un tā būs pirmā šīs sezonas pirmizrāde Mazajā zālē, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Iestudējuma galvenie varoņi Benijs, Maks, Timps un Kems ir labi pavadījuši laiku. Eksāmeni ir garām, draugiem ir jāpamet studentu laiku dzīvoklis, un priekšā ir pieaugušo dzīve. Benijs cenšas sakārtot savu draugu dzīves, kamēr nav par vēlu. Bet varbūt katram pašam ir jāuzņemas atbildība par savu dzīvi? Ielās valda neciešams karstums un nav gaisa. Turklāt visur ir atkritumi, kas jāsavāc. Tikai bardaks, diemžēl, ir ne tikai fizisks, bet arī emocionāls. Izrādās, ka jaunība var būt arī sāpīga, kāds jau ir piedzīvojis vilšanos, un smiekli bieži ir nežēlīgi. Kāda ēra ir beigusies. Viņus gaida beigu sākums. Bet priekšā vēl ir ellīga ballīte.

Benija lomā jauniestudējumā ir Niklāvs Kurpnieks, Maku atveido Gints Andžāns, Timpu spēlē Artūrs Dīcis un Kemu – Mārtiņš Počs. Izrādē piedalās arī Anete Krasovska (Laura) un Dārta Daneviča (Sofija).

Režisors Dmitrijs Petrenko radošajā komandā strādā kopā ar scenogrāfi Sintiju Jēkabsoni, kostīmu mākslinieci Baibu Litiņu, gaismu mākslinieci Jūliju Bondarenko un komponisti Annu Ķirsi. Lugu tulkojis Andris Kuprišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!