Foto: PantherMedia/Scanpix
Zinātniekiem jau atkal izdevies atklāt kaut ko pārsteidzošu – izpētīts, ka pastāv likumsakarība starp to, kāda forma ir cilvēka sejai, un viņa dzimumtieksmi.

Izdevums "Mens Fitness", atsaucoties uz Kanādas Nipisinga Universitātē veiktu pētījumu, vēsta, ka vīriešiem un sievietēm, kuru sejas forma ir plata un kantaina, ir lielāka dzimumtieksme nekā ļaudīm, kuru ģīmīši ir apaļi, ovāli vai trīsstūrveida.

Tāpat arī pētījumā, kas publicēts izdevumā "Archives of Sexual Behavior", noskaidrots, ka ļaudis ar kantainu sejas formu ir agresīvāki, labprāt iesaistās gadījuma sakaros un attiecībās mēdz būt neuzticīgi.

Pētījumam bijuši divi etapi. Pirmajā piegājienā 145 studenti aptaujāji par to, kā viņi izturas pret sev nozīmīgiem cilvēkiem, kā arī atbildējuši uz jautājumiem par savām seksuālajām vēlmēm un uzskatiem.

Aptaujas lapām pievienoti pētījuma dalībnieku portreti, lai varētu izanalizēt likumsakarības starp sejas formu un sniegtajām atbildēm.

Savukārt otrajā pētījuma etapā piedalījušies 314 studenti, kuri iztaujāti par seksuālajiem ieradumiem, viņu uzskatiem par sava partnera krāpšanu un gadījuma rakstura sakariem bez jebkādām saistībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!