Latvijas bokseris Mairis Briedis pirms nākamnedēļ gaidāmās cīņas pret kubieti Maiku Peresu izmainījis treniņu procesu, jo pirmo reizi tik augsta līmeņa mačos būs jācīnās pret kreili.

30. septembrī "Arēnā Rīga" Briedis aizvadīs jaunizveidotās pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņu ar Peresu, kurš ir kreilis. Piektdien, 22. septembrī, Briedis aizvadīja vienu no saviem pēdējiem sparingiem pirms mača, bet atlikušajā laikā piestrādās pie dažādu nianšu pielabošanas.

"Šoreiz gatavoties bija pavisam citādāk. Ne tikai tehniskā ziņā, bet viss sagatavošanās process citādāks. Uzlabojām dažas savas īpašības, pie kurām pirms tam nepiestrādājām. Līdz šim daudz nepazinu kreiļus, jo trīs raundu cīņas ir savādākas nekā lielais bokss. Te vajadzīga pavisam cita taktika, pieeja," saka Briedis. "Esam daudz ko jaunu iemācījušies. Ceru, ka 30. datumā fiziski jtuīšos vēl labāk, nekā šodien. Tas ir daudz svarīgāk."

Savu iepriekšējo cīņu Briedis aizvadīja 1. aprīlī, kad Dortmundē pieveica Vāciju pārstāvošo Marko Huku un izcīnīja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu jostu, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) titulu pirmajā smagajā svarā. Briedis neslēpj, ka pirms cīņas pret Huku bija lielāka spriedza, jo tā bija pirmā lielā titula cīņa. Tomēr arī tagad spriedze jūtama, jo bokseris apzinās lielo atbildību savu līdzjutēju priekšā.

"Pieejam cīņa nopietni. Protams, ka sagatavošanās process ir kā zebra – te melnā josla, te baltā. Ceram, ka melnās ir aiz muguras. Kā daudzi teikuši, izcīnīt titulu ir vieglāk, nekā aizstāvēt," norāda Briedis, kurš neslēpj, ka līdzjutēju atbalsts būs viens no izšķirošajiem faktoriem. "Pret Durodolu (iepriekšējā Brieža cīņa Latvijā) pirmie trīs raundi bija grūti, bet, pateicoties faniem, saņēmos un uzvarēju."

"Peress ir daudz viltīgāks (nekā iepriekšējais pretinieks Huks), pieredzējušāks. Skatīsimies, redzēsim, kā viņš uzvedīsies ringā. Nevaru neko baigi gudri pateikt par cīņu. Rings visu parādīs," cīņas gaitu neņemas prognozēt Briedis. "Pēdējā nedēļā mūs sagaida daudz publisko pasākumu, bet centīsimies no tiem gūt baudu, nevis nervozitāti."

Brieža un Peresa cīņas uzvarētājs pusfinālā tiksies ar ukraini Oleksandru Usiku. Briedis pagaidām nedomā par potenciālo pretinieku, jo sākumā jāuzvar Peress. Tomēr latviešu bokseris piebilst, ka, uzvaras gadījumā, sagatavošanās process būs vieglāks, jo arī ukrainis ir kreilis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!