Foto: LETA/F64

Pirmdien daudzus pārsteidza vēsts, ka populārais pašmāju basketbolists Kristaps Porziņģis zaudējis autovadītāja tiesības, un tapis zināms – pie vainas bijusi pārlieku pārgalvīga braukšana.

"Delfi Izklaides" rīcībā esošā informācija liecina – Porziņģis pieķerts, traucoties ar ātrumu 170 km/h. Pārkāpums fiksēts ārpus apdzīvotas vietas.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par tik būtisku atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ārpus apdzīvotas vietas pienākas naudassods no 360 līdz 480 eiro un tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem. Tāpat par šādu pārkāpumu papildus naudassodam piešķir piecus pārkāpuma uzskaites punktus.

Jau vēstīts, ka ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums noticis aizvadītajā nedēļā – trešdienas, 20. septembra, vakarā ap pulksten septiņiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pārkāpums noticis Kurzemes reģionā.

Pēdējo divu gadu laikā Porziņģim Latvijā ir fiksēti trīs pārkāpumi, un tie visi ir par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā par 11 līdz 40 km/h virs atļautā, par to saņemot 40 līdz 160 eiro sodu atkarībā no laika perioda un pārkāpuma apmēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!