Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis un kubietis Maiks Peress otrdien tirdzniecības centrā "Domina Shopping" aizvadīja atklāto treniņu pirms Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņas.

Pavērot atklāto treniņu ieradās pāris simti skatītāju. Pirmais ringā devās Peress, kurš šim pasākumam piegāja ļoti formāli, pat neuzvelkot boksa cimdus un ringā salīdzinoši mierīgi pavicinot dūres. Savukārt Brieža treniņš bija daudz dinamiskāks. Viņš un treneris Sandis Kleins ļāva nedaudz vairāk ielūkoties treniņu procesā.

Pēc tam Briedis izteica pateicību cilvēkiem, kuri ieradās uz atklāto treniņu, lai pavērotu viņa gatavošanos un sniegtu atbalstu. Pasākuma vadītājs Briedi nodēvēja par "mašīnu", un latviešu bokseris izteica savu komentāru par šo salīdzinājumu.

"Kā mašīnu esi sagatavojis, tā mašīna arī ripos. Mēs ceram, ka uz cīņu būsim sagatavojušies ļoti labi. Cerams, ka šoreiz būs sanākusi ekskluzīva mašīna," sacīja Briedis.

Pagaidām Briedis nevēlējās prognozēt, kā cīņas gaitu ietekmēs tas, ka Peress ir kreilis. Latvietis uzsvēra, ka viņš jūtas labi, un viņš zina, ka saņems pamatīgu atbalstu no "Arēna Rīga" tribīnēm.

Jau vēstīts, ka Briedis, gatavojoties šai cīņai, sparinga partnerus izvēlējās kreiļus. Uz jautājumu, kā viņš dabūjis uzdauzītu zilu aci, bokseris teica: "No kreiļiem."

Pēc treniņa Peress nebija pārāk runīgs, taču viņš atklāja, ka Rīgā viņam sarūpēti perfekti apstākļi. Tāpat iepriekš Kubas bokseris cīnījās smagā svara kategorijā, un atbildot uz jautājumu, kāda ir atšķirība starp supersmagsvaru un smagā svara kategorijas bokseriem, viņš sacīja, ka smagsvaros bokseriem ir spēcīgāki sitieni.

Savukārt runājot par sestdien gaidāmo cīņu, viņš uzsvēra: "Tas ir bokss, kurā neko nevar paredzēt," lakoniski izteicās Peress, kurš vēlāk piebilda, ka neesot nobijies no Brieža.

Nedaudz runīgāks bija Peresa treneris Šadīds Suluki. "Rīga ir ļoti skaista pilsēta, un cilvēki pret mums izturas lieliski. Mēs varam izbaudīt atrašanos šeit. Mēs gatavojamies 12 raundu cīņai, bet, ja izdosies cīņu noslēgt pirmajā raundā, tad mēs būsim apmierināti arī ar to."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!