Foto: Publicitātes foto
Afkhami Nasser, 67 gadus vecais tirgotājs no Irānas, kurš uzsācis savu biznesu Rīgā, ir spiests likvidēt savu veikalu.

Pēc tam, kad uzņēmējs bija spiests slēgt savu veikalu Ganību dambī un pēc tam atkārtoti pilsētas centrā, viņš mēģināja uzsākt savu biznesu Rīgā trešo reizi – Brīvības gatvē. Nasseru motivēja apmierināti klienti un kaislība pret savu profesiju. Viņš uzskata, ka ir jāiegulda lielāki naudas un laika resursi, lai gūtu atpazīstamību Latvijā, taču bankas vairs nevēlas gaidīt. Tā vietā tās ir nežēlīgas un vēlas izvairīties no jebkāda riska.

Otrs sarežģījums ir tāds, ka tikai maza daļa Latvijas iedzīvotāju pazīst Austrumu paklāju mākslu un zina, cik sarežģīti ir uzaust vienu paklāju. Austrumu paklāju aušanas process parasti aizņem vairāk nekā gadu, augstas kvalitātes paklājam – pat vairākus gadus.

Īsts paklājs sastāv no diviem slāņiem: pamatnes un virsmas. Paklāju pamatne ielākoties izgatavota no kokvilnas, retāk – no vilnas vai zīda. Virskārta tiek veidota no tīras aitas vilnas vai zīda, vai no abiem. Vissvarīgākais labam paklājam ir materiāls, pēc tam mezglu daudzums, sekojot krāsu kombinācijai, un visbeidzot – tā raksts. Visvērtīgākie paklāji tiek austi Irānā, tai seko Indija, Turcija un Pakistāna.

Rokām darināti paklāji ir izturīgi, viegli kopjami un parasti kalpo veselu mūžu. Ar savu harmonisko krāsu tie rada mājīgu atmosfēru un tāpēc tikuši novērtēti jebkurā izsmalcinātā mājā cauri gadsimtiem.

Foto: Rundāles pils.

Afkhami Nasser palīdzēs jums savās mājās justies kā karalim.

Tagad ikvienam ir iespēja izmēģināt šos unikālos paklājus, kuru kopējā vērtība pārsniedz pusmiljonu eiro, pie sevis mājās bez jebkādām saistībām. Lai izpārdotu šo kolekciju, Brīvības gatvē 424, pēc iespējas ātrāk, tiek garantēta atlaide līdz 60% visām precēm bez izņēmuma.

Veikals ir atvērts no pirmdienas līdz piektdienai no pulksten 11 līdz 19 un sestdien no 11 līdz 17. Vairāk informācijas: www.afkhaminasser.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!