Foto: Publicitātes foto
Ādažu Kultūras centrā 21. oktobrī plkst. 18.00 notiks deju ansambļa "Daiļrade" rīkots sadraudzības koncerts "Deja un tās vidū es!", kas reizē būs arī kolektīva 26. jubilejas svinības, portālu "Delfi" informē deju ansambļa pārstāvji.

Koncertā uzstāsies arī "Daiļrades" draugu kolektīvi TDA "Gatve" (Rīga), TDA "Lielupe" (Jelgava), VPDK "Mana Rotaļa" (Rīga) TDA "Rotaļa" (Rīga), JDK "Sadancis" (Burtnieki), TDA "Vektors" (Rīga) un VPDK "Zeperi" (Līgatne).

Dejotāji koncertā izdejos saviem kolektīviem mīļas un tuvas dejas, to vidū publikai jau gadu desmitiem zināmas vērtības, kā arī pavisam nesen radītas horeogrāfijas. Koncerta pirmajā daļā deju ansamblis "Daiļrade" skatītājiem dāvās īpaši veidotu folkbaleta deju izrādi "Cieši, cieši", kas ir par dejotājiem un viņu piedzīvoto dejā. Izrāde ir radīta kā dāvana dejotājiem ansambļa 25. dzimšanas dienā 2016. gadā. Šogad tā uzsākusi savu ceļu pie Latvijas iedzīvotājiem dažādās pilsētās. Tā tapusi ansamblim sadarbojoties ar muzikālo apvienību "Raxtu Raxti", režisoru Jāni Znotiņu, dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci un horeogrāfu Agri Daņiļeviču.

"Deju veido cilvēki, viņu emocijas, izdejotie soļi un radītās sajūtas! Ik viens kolektīvs vieno tos, kuri domā līdzīgi, atrodoties uz viena sajūtu viļņa, un laikam tikai dejā cilvēki ir tik ļoti atkarīgi viens no otra... Deja sniedz mums iespēju radīt savu vēlamo pasauli, uzburt ainas, kurās dzīvē mēs, iespējams, neatļautos sevi atklāt. Tā ir maģiska mijiedarbība starp dejotāju un dejas stāstu, ko nevar un arī nevajag izskaidrot", stāsta DA "Daiļrade" mākslinieciskā vadītāja, Dziesmu un Deju svētku virsvadītāja Iveta Pētersone - Lazdāne.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!